algo de nubes
  • Màx: 12.72°
  • Mín: 7.77°
12°

#Correllengua2022 | 22 d'abril: Segueix la flama de la llengua en directe aquí

Joves de Mallorca per la Llengua recupera la seva activitat més emblemàtica, el Correllengua, celebrat per primera vegada el 1995, consistent en dur la flama de la llengua amb un sistema de carrera de relleus a l'estil de la flama olímpica.

A l'edició 2022, la flama de la llengua recorre, durant els dies 22, 23 i 24 d'abril, 26 municipis de Mallorca.

PALMA

El Correllengua ha començat a la plaça de Cort aquest divendres a les 9.40 hores amb la lectura del manifest i la flama de la llengua ha fet marxa cap a Marratxí. El sus ha comptat amb la presència de nombroses autoritats de les Illes Balears que han volgut mostrar el seu suport als Joves de Mallorca per la Llengua. El dramaturg, escriptor i actual president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Sebastià Portell, ha estat l'encarregat de llegir el manifest.

MARRATXÍ

Al voltant de les 11 hores ha arribat la flama al Pla de na Tesa i tot seguit a sa Cabaneta. Eusèbia Rayó, defensora de la ciutadania de Marratxí, ha estat l'encarregada de llegir el manifest del Correllengua. Els actes han comptat amb xeremiers, contacontes infantil, taller creatiu, venda de llibres i il·lustracions i taller i espectacle de màgia.

SANTA MARIA

Gran afluència de participants també a Santa Maria. La regidora de Joventut, Victòria Pons, substituint Neus Llabrés, hi ha llegit el manifest. Gori Negre i Miquel Frontera han estat els protagonistes de l'actuació musical de l'acte.

CONSELL

Arribam a les 13 hores del primer dia de Correllengua. És el torn de Consell on ha llegit el manifest Rafel Llobet, mestre jubilat i regidor d'Educació i cultura. Des de Joves de Mallorca per la Llengua hi destaquen l'elevada participació de gent jove.

ALARÓ

A Alaró, una gentada esperava la flama de la llengua amb les actuacions de Batukrack Infantil, Toc de Crida i la dansa d'Aina Pascual Silva. La lectura del manifest ha estat a càrrec de Joan Lluís Canyelles de l'OCB d'Alaró.

BINISSALEM

El Correllengua comença el torn de l'horabaixa i arriba a Binissalem on han rebut la flama de la llengua a Can Gelabert amb una batucada. El manifest l'ha llegit Toni Moyà i Aitana Barberà, del Grup d'Esplai Binitrui.

LLOSETA

El Correllengua arriba a Lloseta acompanyat dels Xeremiers de Lloseta. Angelina Pérez, de l'OCB de Lloseta ha estat l'encarregada de llegir el manifest en un acte on ha destacat la quantitat de nins que hi ha participat. Ara, la flama de la llengua es dirigeix cap a Inca.

INCA

Al voltant de les 17 hores, la flama ha arribat a la capital del Raiguer i l'ha acompanyada fins a la plaça d'Espanya un grup de batucada i dimonis. Una vegada allí, s'ha fet la lectura del manifest per part de la nedadora Catalina Corró i han ballat els Gegants d'Inca.

CAMPANET

Els corredors arriben a Campanet! Neus Jaume és l'encarregada de llegir-hi el manifest. El Correllengua continua cap a Ullaró, darrer camí abans d'arribar a sa Pobla on dormirà la flama de la llengua aquesta nit.


SA POBLA

La flama arriba al primer poble on farà nit: sa Pobla. L'encarregada de llegir el manifest és Bet Palou i reben el Correllengua amb xeremiers, una ballada popular i, al vespre, un correfoc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 2 anys
MOL BEN FET! GRÀCIES PER LA VOSTRA EMPENTA I DEFENSA DE LA NOSTRA ESTIMADA LLENGUA.
Valoració:3menosmas
Per escorpí, fa mes de 2 anys
Tota la gent d'aquí que no estima la nostra llengua, el català, és comparable a Vladímir Putin bombardejant Ucraïna.
Valoració:2menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys
Molt bona feina!!! Confiem en els joves per no perdre la nostra llengua .
Moltes gràcies.👏👏
Valoració:4menosmas
Per Català de pro, fa mes de 2 anys
Feim correr el Català en tot moment al 100 per cent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Valoració:2menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys
Visca la nostra llengua i tota la gent que l'estima i la defensa. Gràcies,
Valoració:3menosmas
Per Monja, fa mes de 2 anys
Gràcies, joves, moltes gràcies
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente