nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Qui són els més rics de les Illes Balears?

190363
L'hoteler Miguel Fluxà Rosselló, el mallorquí més ric, guardonat amb la Medalla d'Or de les Illes Balears, a proposta de l'aleshores president del Govern, José Ramón Bauzá.

«Els 100 espanyols més rics han augmentat enguany el patrimoni en 20.620 milions d'euros», apunta Forbes. Una dada ben dura tenint en compte com ha estat de complicat l'any per a la majoria de les famílies de l'Estat espanyol.

L'edició espanyola de la revista de negocis Forbes ha publicat, com cada any, la llista de les 100 persones més riques de l'Estat espanyol. D’aquestes cent, 37 persones són dels Països Catalans i, d'aquestes 37, la més rica de totes és sens dubte l'amo de Mercadona, Juan Roig, qui es troba en la posició quatre de les 100.

Cal baixar fins al número 22 per a trobar un ciutadà de les Illes Balears, Miguel Fluxà Rosselló, i trobam quatre fortunes més però, com Fluxà, són totes de Mallorca. Per tant, cap empresari de Menorca, Eivissa i Formentera està entre els més rics de l'Estat.

#22 ↓ Miguel Fluxà Rosselló (Inca), president exectiu del Grupo Iberostar

1.200 M€

Miguel Fluxà és president executiu i accionista destacat d'Iberostar, un dels grups hotelers més importants de l'Estat amb establiments arreu del món. El grup va començar la reobertura escalonada dels hotels l'estiu de l'any passat i ara té previst obrir-ne una dotzena a Cuba comenzó la reapertura escalonada de hoteles en el verano de 2020 y ahora ha previsto abrir una docena de ellos en Cuba. Las cadenas mallorquines Iberostar, Meliá i Barceló operen el 70% dels hotels al paradís caribeny.

#30 ↑ Gabriel Escarrer (Porreres), fundador d'Hoteles Meliá

900 M€

Gabriel Escarrer és el fundador d'Hoteles Meliá, una de las cadenas de l'Estat que cotitza en borsa i amb un fort reconeixement de marca. No obstant això, ha perdut un 51% de capitalització des de 2017, i actualment el seu valor en borsa és d'uns 1.300 milions d'euros. Enguany, Meliá ha venut vuit hotels a una societat d'inversió per 204 milions, encara que retendrà un 7,5% de capital.

#35 ↑ Carlos March Delgado (Palma), president de Corporación Financiera Alba

850 M€

Carlos March presideix la Corporación Financiera Alba i és el major accionista de Banca March junt al seu germà Juan, i per davant de les seves germanes Gloria i Leonor, que tenen participacions inferiors.

#37 ↑ Juan March Delgado (Palma), accionista de Corporación Financiera Alba

750 M€

Juan March i el seu germà Carlos són els majors accionistes de Banca March. També ho són de Corporación Financiera Alba. Per altra banda, Artá Capital, gestora de capital privat, de la família March, ha venut el 100% d'Alvinesa per entre 360 i 380 millones d'euros, una xifra que suposa 14 pics el seu EBITDA. Artá va entrar en 2017 amb la compra del 36% a la família cellerera Cantarero.

#91 (nova posició) Carmen i Luis Riu Güell (Palma), propietaris del grup Riu

300 M€

Els germans Carmen i Luis Riu Güell són copropietaris del grup Riu, una de les marques hoteleres més reconegudes. L'any passat, els Riu varen caure de la llista dels més rics per la crisi del turisme, però enguany han tornat gràcies a la recuperció del sector. Riu ha signat un préstec per 70 milions i ha reobert 17 establecimientos.

Fins aquí els mallorquins; podeu consultar la llista completa dels més rics de l'Estat espanyol aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Maria Magdalena estic totalment en tu, el president més nefast de les Balears no és una bona parella, salvo per ser PPopular, no diré res contra Fluixá els dirigents de companyies ja sabem cap a on miren.
Però l'alferez potecari gran patriota de Ñ i poc de les illes, que segueix fent de ses sevas allà on al van posar a dit com a "pago" de lo "bè" que ho habia fet de cara al PP de Madriz, deu ser perque va néixer per alla que no pot sofrir els mallorquins i el català.
Salut i República Països Catalans, i aquí no li agradi que visqui molts d'anys, així patirà molt.

Valoració:3menosmas
Per pep bestard, fa mes de 2 anys

Els Rius de Mallorca ? pensaba que eran de Olot,

Valoració:2menosmas
Per Ha vist una dona, i s'ha llançat a insultar-la, fa mes de 2 anys

Com així, deixau que un individu violent se dediqui a insultar i a faltar al respecte, a l'altra gent que entra als espais d'opinió?
És que no pensau fer res al respecte, i que només se censurin els comentaris de la bona gent que va de bona voluntat quan escriu qualque cosa poc ortodoxa?
De veritat, que de cada vegada me pareix més que tot això és un muntatge.

Valoració:2menosmas
Per Jo sé que trio, fa mes de 2 anys

Mentres 100.000 persones més els seus amics i coneguts guarden un record espectacular d' un gran dia de germanor, un record que si no es posat fora d' acció per un pensament contrari farà feina per ells inadvertidament i de forma positiva quan venguin mal dades, hi ha per aquí gent que només guarda odi, rancúnia, fanatisme, estupidesa infinita, amargura...i la seva vida és el resultat d' això. Aquesta és la diferència.

Valoració:3menosmas
Per Monja, fa mes de 2 anys

No es :"necia"

Valoració:3menosmas
Per estulticia, fa mes de 2 anys

Parecía que ya lo habíamos visto todo. Pero, no. Un señor que crea riqueza y puestos de trabajo, para la necia de más abajo pierde todo su valor por retratarse con otra persona que fue Presidente de la Comunidad salido de las urnas. Además, da a entender que son de la misma cuerda.
Y ya puestos, qué crimen cometió Bauzá?
Bauzá, ha sido constantemente defenestrado por el catalanismo más radical, fanático y retrógrado de Mallorca porque han visto en él un "fantasma" que no existía. Presuntamente, tenía otras ideas de las de ellos.
Bauzá, como presidente de las Islas Baleares, solo quería que los niños de nuestra Comunidad al terminar los estudios básicos se puedan expresar en castellano, catalán e inglés. ¿Es esto un crimen?.
A lo dicho hay que añadir que muchos profesores no tienen ni idea de inglés.
Pero claro. Mientras se enseña castellano e inglés, se quitan unas horas lectivas al otro idioma. Y estas cosas de ninguna manera se pueden consentir.
Fanatismo y estulticia en grado superlativo.

Valoració:-47menosmas
Per Maria Magdalena, fa mes de 2 anys

Jo admirava a don Miquel Fluixà. Me pareixia un gran empresari i un home molt atractiu i interessant. Però després de veure aquesta imatge, posant tot content amb l'enemic número ú de Mallorca, de les Illes Balears i de la llengua catalana, m'ha fuit tot l'amor platònic.
Jo que som una dona corrent,sense res d'especial ni per bé ni per mal, ni cobrant me voldria retratar amb en Bauzá. I si rot un empresari multimil.lionari s'hi deixa retratar, és perque és de la mateixa parròquia.

Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente