algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

dBalears, 25 anys parlant com tu

El primer de maig de 1996 va sortir el primer exemplar de Diari de Balears. Començava així la història de més èxit d'un diari en la nostra llengua a les Illes Balears.

Mesos abans, el Consell d'Administració d'Hora Nova havia decidit editar el rotatiu en la llengua catalana de les Illes Balears, canviant la seva capçalera 'Baleares' per la de Diari de Balears i convertint-lo en el primer diari escrit en la llengua pròpia de les Illes. Dos anys més tard es llançava el projecte electrònic de Diari de Balears, cosa que el convertia en un dels mitjans pioners de les Illes Balears en aquest àmbit. L'objectiu era traslladar la publicació diària a l'incipient món d'Internet.

El maig de 2008, es produí una reconversió de la imatge i els continguts, que aportà més dinamisme a l'edició i suposà una aposta decidida per captar la participació i la col·laboració dels lectors.

El 22 de maig de 2013 s'edità el darrer número de Diari de Balears en paper, però el seu projecte continua viu a la xarxa. El 25 de juliol del mateix any es dugué a terme una profunda reconversió del projecte web de Diari de Balears, amb una revisió de la filosofia així com de la plataforma digital.

El mes de febrer de 2015, l'Associació Ona Mediterrània, que l'any 2013 havia posat en marxa la ràdio Ona Mediterrània, assumí la gestió del Diari de Balears digital amb la intenció de continuar amb la tasca que el rotatiu va començar l'any 1996.

L'Associació Ona Mediterrània havia nascut l'any 2013 com un projecte comunicatiu mallorquí, plural, obert i democràtic, que aspira, des de la modèstia i austeritat que amaren el projecte des del primer moment, a esdevenir la veu de la Mallorca lliure i digna, la veu dels que massa vegades són sistemàticament silenciats pels mitjans de comunicació endeutats o connivents amb els poderosos, la veu de la marea verda que va sacsejar la nostra terra aquell any. Una tasca germana bessona de la que ha fet dBalears des del seu primer número i tasca que ara té la possibilitat de, amb la suma de forces, fer una ona expansiva que arribi a una majoria social que estima aquesta terra.

Tots els col·lectius humans necessiten disposar dels seus propis mitjans de comunicació, mitjans que transmetin la seva visió del món, autocentrats en aquell col·lectiu i que l'entenguin com el protagonista principal del seu relat.

dBalears i Ona Mediterrània juguen aquest paper respecte dels mallorquins i mallorquines. Respecte de la gent que viu a Mallorca i que s'identifica amb aquesta terra.

dBalears compta amb gairebé 180.000 usuaris únics mensuals. Aquesta és la força d'un mitjà al servei de la gent de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cosetes sense importància, fa mes de 2 anys

Avui de matí, sobre les vuit, he tractat d'entrar a una notícia d'aquest diari, però no me deixava i apareixia una pàgina de color beig que indicava que hi havia una avaria. He entrat a la Ultima Hora i he repetit la mateixa operació i ha sortit exactament el mateix. Ja pensava que era cosa del meu aparell, quan he decidit assegurar me i he entrat a altres digitals i a altres pàgines i tot anava bé.
Quines casualitats! A que si? 😏

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente