algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

ACPV reclamarà a Ximo Puig, en la Diada del 25 d'abril, una aposta decidida pel català i la igualtat lingüística

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) celebrarà el diumenge 25 d’abril la Diada del País Valencià, i reafirmarà la seva aposta per l’autogovern com el millor instrument en benefici del benestar del conjunt de la societat valenciana i de garantia de la igualtat lingüística.

En aquest sentit, l’entitat entén que en l’equador de la segona legislatura de l’anomenat Govern del Botànic és necessari el compliment del programa pactat pels tres partits que donen suport a l’esmentat Govern.

Per tant, apunta que cal completar les passes ja fetes amb:

  • la restitució del senyal de TV3 al País Valencià,
  • la plena entrada del Consell a l’Institut Ramon Llull,
  • la implementació d’una estratègia de col·laboració efectiva entre els governs valencià, català i balear en temes de llengua i cultura, però també d’infraestructures, model econòmic, serveis socials, territori, etc.,
  • i la represa d’una actitud de reivindicació ferma davant del Govern espanyol en l’exigència d’un nou model de finançament que pose fi a la situació d’espoli fiscal que pateix el País Valencià.

Les anteriors no són cap reivindicació particular d’ACPV, sinó ni més ni menys que el compromís dels partits que li varen demanar el vot per a un govern al servei del poble valencià i que el varen obtenir en base a un programa de canvi democràtic real i no merament retòric. Per això, «no posar fi a la censura de TV3 imposada en el seu moment per l’autoritarisme del PP, o apaivagar el to reivindicatiu davant del Govern espanyol en funció de les sigles del partit que estiga al seu capdavant, seria imitar una manera de fer política que la ciutadania rebutja», han remarcat.

ACPV s’adreça directament al president de la Generalitat Valenciana per a demanar-li una aposta decidida pel català i la igualtat lingüística, que s’ha de concretar en l’execució d’aquelles promeses en l’any en curs, sense més dilacions. «Una legislatura i mitja és temps més que suficient com per a implementar les mesures esmentades», ha apuntat l'entitat.

Actes arreu del País Valencià

Acció Cultural ha convocat una vintena de concentracions a tot el territori a les 12 h del 25 d’abril. Amb el lema, 'Per la llengua i la cultura, fem país', aquestes concentracions, per tal de complir les normes i recomanacions sanitàries establertes amb motiu de la crisi sanitària, seran actes de caràcter simbòlic i d’assistència controlada. Els assistents a cada comarca seran representants de les diferents associacions locals o comarcals que treballen per la llengua, per la cultura o pel país, tal com resa el lema de la Diada del 25 d’abril.

Hi ha convocades concentracions a Alacant, Alcoi, Alzira, Benicarló, Biar, Burjassot, Castelló de la Plana, Cocentaina, Elx, Gandia, Llíria, Monòver, Pedreguer, Sagunt, Sueca, Torrent, València, Vila-real, Xàtiva i Xirivella.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris