algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

[ÀUDIO] Rafel Borràs aclareix les diferències entre la Renda Bàsica Universal, l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Social Garantida

Toni Rotget, presentador del programa matinal Bon Dia de la ràdio Ona Mediterrània, ha conversat aquesta setmana amb Rafel Borràs sobre les diferències entre la Renda Bàsica Universal, l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Social Garantida.

Borràs ha deixat clar que l'Ingrés Mínim Vital de l'Estat i la nostra Renda Social Garantida són «part d'un contracte social ja caduc, antic». «Han fracassat perquè no erradiquen el problema de la pobresa. Això és tan així que fins i tot la nostra consellera d'Afers Socials, na Fina Santiago, a una compareixença al Parlament a l'any 2017 contestant a l'oposició ho aclareix: 'No se confonguin, la Renda Social Garantida que hem posat en marxa no és per a erradicar la pobresa és per ajudar a determinades situacions d'extrema pobresa'», ha remarcat.

«Són rendes que han fracassat, aquí està el cas de l'Ingrés Mínim Vital com a darrer exemple. Però també podem posar la Renda Social Garantida en què tu has de fer una paperassa i t'han d'avaluar si tens dret o no tens dret. Aquestes avaluacions comporten que has de demostrar la teva pobresa; i qui és l'Estat per haver-ho de comprovar? La gran diferència amb la Renda Bàsica Universal és que aquesta és un dret ciutadà pel fet de ser ciutadà», ha explicat Borràs.

Escoltau l'entrevista completa aquí:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.