nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Consell assenyala que la directora de Gent Gran que es va vacunar formava part de la població d'alt risc

El Consell de Mallorca ha assegurat aquest dimecres que la directora insular de Gent Gran de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), Sofía Alonso, es va vacunar contra el coronavirus perquè estava inclosa dins el calendari de vacunació de la residència de la Bonanova, de la qual n'era directora en funcions, quan se li va subministrar la dosi.

La institució insular ha assenyalat que aquesta vacunació estava contemplada en les recomanacions de les autoritats sanitàries, per la qual cosa reivindica que «no existeix cap mena d'irregularitat» en el cas d'Alonso, perquè figurava com a personal que està en contacte amb col·lectius d'alt risc de contagi.

La directora de Gent Gran, que va rebre la primera dosi el passat 27 de desembre en la residència OMS Sant Miquel, va assumir la direcció provisional de la residència de la Bonanova el desembre passat, va carregar que va ocupar fins que va ser nomenada responsable de la seva posició actual a principis d'enguany.

El Consell de Mallorca ha recordat que el protocol del Ministeri de Sanitat detalla que el personal de centres amb persones especialment vulnerables està inclòs en el calendari de vacunació prioritària i ha remarcat que Alonso ha tengut contacte habitual amb els treballadors de la residència, així com amb els familiars dels residents, durant els mesos en què va treballar en el centre.

A més, ha assenyalat que el lloc habitual de treball de la directora insular de Gent Gran és la Llar d'Ancians, un fet que «reforça la inclusió d'aquest càrrec dins del personal objecte de vacunació prioritària». En aquesta línia, ha remarcat que, d'acord amb el protocol, s'ha de vacunar a tot el personal que exerceixi les seves funcions en una residència.

«Com a directora, visita habitualment les residències públiques gestionades per l'IMAS i es reuneix amb els seus professionals, per la qual cosa queda inclosa en el supòsit fixat per Salut», ha conclòs la institució insular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.