algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

[VÍDEO] Xialin Liu: «M'agradaria que Palma fos una ciutat multicultural sense problemes de racisme»

Xialin Liu, de l'Associació Xinesa de les Illes Balears (Achinib), ens fa arribar els seus desitjos per a la ciutat del futur. En la seva opinió, Palma hauria de ser una ciutat «molt neta, amb moltes zones verdes, sense contaminació ni embossos, amb un transport públic eficient, sense pobresa ni racisme».

Sobre la iniciativa #MallorCaNostra

El Diari de Balears ha llançat aquesta nova iniciativa oberta a la participació dels lectors del diari i dels representants de la societat civil batiada amb el nom de #MallorCaNostra.

Es tracta d'una proposta que convida els lectors del dBalears a pensar i fer propostes de com volen que sigui Mallorca després de la crisi del coronavirus i que també està oberta a idees més globals.

La proposta als lectors

Tens alguna idea, alguna proposta, algun desig? Explica'l en un vídeo i entre tots farem que sigui una mica més possible.

1 – Enregistra amb el teu mòbil o l'ordinador, un vídeo, en horitzontal, d'un màxim d'un minut. Explica quina idea desig o proposta tens per a millorar Mallorca.

2 – Envia'l al correu: mallorcanostra.dbalears@gmail.com

3 – El publicarem a dBalears i el difondrem per OnaMediterrània i entre tots aconseguirem que Mallorca, Ca Nostra, sigui millor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per I tant, fa mes de 3 anys

Los hay que tienen mal pes cap y, además, tienen crosteras.

En ningún sentido, en ninguno, tengo necesidad de robar nada a nadie. Al revés, a mi me han robado.

Valoració:-1menosmas
Per És millor ignorar lo, fa mes de 3 anys

@Sebastià. Referent a aquest lladre de niks, val més no mirar quin doi o quina ofensa ha escrit. perque ve aqui només per cercar baralla i per fer mal al digital.
Com deia el meu avi: "Hi ha molt de mal pes cap, i no son crosteres".

Valoració:5menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ i tant, - Noi, t'ha lluït.
T'HAS HECHO LA PIXA UN LIO... Tú mateix reconeixes que t'equivoques, desmentint-te com a Tomeu... i volguent arreglar-ho amb ximpleries.Per cert, quan parles d'un expresident bajito y de larga familia, et deus referir a aquel mateix que era tan amic d'Asnar i PP per deixar-ho aqui doncs com tú dius tenia una "llarga familia politica eÑola" i es va deixar entabanar i va accedir a les pressions.
I català, dit pel mateix personatge jo recordo que va dir :"català ho és el que viu i treballa a Catalunya i a més, HO VOL SER". que no és pas exactament el que tú has dit, liante intoxicador.

Valoració:9menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

Tomeu, te equivocas. El racismo mas rancio es la raza y el color de la piel, pero también el lenguaje que hablas. Para determinados personajes, un tal Esbastiá, por ejemplo, todo aquel que escribe o habla en español es un ser inferior (racismo puro y duro), un ñol, un españolazo, un gonella. Un forasters, en definitiva.

Recuerdo las palabras que le lanzaba aquel expresident de Cataluña, bajito y de larga familia, a Albiol: "Vd. ha nacido en Cataluña, pero no es catalán". Albiol habla castellano. Si esto no es racismo, que venga Dios y lo vea.

Valoració:-6menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Focalitza únicament sa problemàtica en sa ciutat i no en es país, potser no acaba d'endevinar un país darrere sa ciutat i, en consonància, no s'expressa en català sinó en sa llengua que més es parla a sa ciutat on viu. En aquest sentit, em recorda en Peret, que anava de barceloní i no de català ("Voy pa Barcelona, pa mi tierra voy")

Per cert, jo creia que es xinesos parlaven amb sa ela i aquesta ho fa a s'enrevés, pronunciant ses eles com a erres, que era un tret que associava an es japonesos

Valoració:5menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ Tomeu - Mem si penses abans d'escriure, o millor, no escriguis alló que desconeixes, o no vols veure, o la teva tendència no et permet respectar les opinions diferents a les teves, i així és com podries aprendre cosa que et recomano. No sé si et servirà però els costums i les tradicions que tant esteu atacant tú i els teus, també és una forma de racisme. Isnorante.

Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 3 anys

Mem si llegeixes abans d'escriure. El recisme te a veure amb la raça no amb l'idioma que xerres.

Valoració:-8menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Ido jo crec que na Xialin Liu no ha atacat a ningú, sinó que diu el que li agradaria...
A mi, però, m'agradaria que no hi hagues racisme i que na Xianlin Liu, ens parlés en català com a respecte al lloc on viu.

Valoració:11menosmas
Per ara, fa mes de 3 anys

En l´epicentre del racisme normalment hi ha els trifatxes i gonellums, tipus PPerros, Ciudaguarros i Moxs. I els demés són tolerants i demòcrates.

Valoració:8menosmas
Per Informa't bé nineta, abans d'acusar, fa mes de 3 anys

A això ho has de dir als ñordos i als latinos, no als mallorquins i damés balears, que estam marginats i criminalitzats just per tenir una llengua materna que no és la seva, només perque els fa peresa aprendre a parlar la. I patim aquesta persecucció a ca nostra, per haver admès a tothom.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente