algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

Resposta correcta a la tercera jugada de la setmana de truc

En aquest tercer repte de la Federació Balear de Truc i el dBalears hi han participat 386 persones.

El repte era el següent:

Marcador 0-0

En Michael és mà i envida de primeres amb 34 per saber com jugar. Tot seguit els adversaris fan DOS MÉS. Què haurien de fer en Michael i n’Àngela? N’Àngela només duu un 3.

I les possibles respostes suggerides: No voler. Voler. Tots / La falta.

Les respostes han obtingut els següents resultats:

No voler: 11.19%

Voler: 61.19%

Tots / La falta: 27,61%

La resposta més adient segons la Federació Balear de Truc és: VOLER

Respostes seleccionades a la tercera jugada de la setmana:

Per Joan Baltasar Crespí, de Santa Margalida:

Primer de tot, he de dir, que l'opció d'envidar de primera mà, no la triaria quasi mai, amb o sense envits. Si la meva parella duu un 3, posaria el cavall a veure si 'tomam' peça, xerrant del truc, i faria envidar la meva parella o esperaria per fer jo un 'Dos més' i començar a encalentir el cantó.

Tema envits, com he comentat abans, faria envidar a la parella o esperaria per fer un 'Dos més'. Argument aquesta opció també per poder veure si na Gertrudis mostra un 7 o no. Podria ser una informació molt vàlida.

Ara bé, si ja hem decidit envidar i amb 'sa madona' i un 7 mos han fet un 'Dos més', l’única combinació que ens guanya és la de l'Amo amb un 7.

Com que noltros duim ja un 7, només en queden 3 en joc. Primer de tot demanaria a la meva parella si per casualitat en duu un, i tenir més informació.

Opció NO VOLER.

L’opció de No voler amb 34 i mà s'escapa una mica amb la meva manera de jugar i d'entendre el joc. Si amb 34 i mà, 0-0, no prenem, és perquè ens hem convertit en jugador(e)s bastant roquers, els quals solen guanyar poc en aquest joc de mentiders i falsers.

Opció TOTS/LA FALTA.

L'opció de fer TOTS és una opció que ens pot fer perdre molt més del que ens pensam. Per què? Perquè en es cas de fer TOTS només mos prendran si duen 35 envits i PERDREM. I si no mos prenen, farem 6 punts igual que si haguéssim dit VULL.

Es a dir, si en duu menys de 34, no prendria es TOTS (el més segur), i igualment faríem 6 punts.

Opció VULL.

Crec que és la més adequada ja que asseguram perdre com a molt 6 punts en el cas de que l'adversari en dugui 35. Si en duu 33 o 34 guanyarem i no haurem arriscat tot el cantó.

Comentari proposat per Jaume Cladera de Muro:

Ens va arribar un missatge den Jaume, més conegut en aquest món com 'Es Murer' qui ha estat 3 vegades campió de Balears i una vegada subcampió. Així doncs no ho podíem passar per alt!

«És important sebre el marcador entre cantons ja que en cas d’anar guanyant 2-0 ó 1-0 ens podríem jugar el cantó perquè hi ha bastantes possibilitats de que els adversaris prenguin un LA FALTA amb 34 envits (o menys en algun cas).»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.