algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Massimo Livi Bacci: «En els pròxims anys, Europa tendrà una gran necessitat d’immigrants»

El professor Massimo Livi Bacci, pare de la demografia actual, va obrir el III Congrés Internacional 'Les ciutats mediterrànies' aquest dimecres. Sota el títol 'Il Mediterraneo e la demografia: occasione di incontro, pericolo di divisione', va fer una anàlisi exhaustiva de la situació de les dues ribes del Mediterrani, que, per a ell, «mai ha estat tan dividit com ara». El conflicte a Síria i les primaveres àrabs han contribuït a generar una situació «insostenible». Va advertir que avui «centenars de milions d’immigrants creuen la mar i no hi ha una política europea unitària».

Livi Bacci va vaticinar que, en els propers anys, «Europa tendrà una gran necessitat d’immigrants», perquè, entre altres motius, «la natalitat és molt baixa i la població jove, d’entre vint i trenta anys, disminuirà entre un 20 i un 25 % en els pròxims vint o trenta anys». El conferenciant es va mostrar convençut que la immigració irregular l’ha d’abordar la política internacional i que els estats el que han de fer és oferir «incentius» als territoris que en reben més: «S’ha de pactar amb els municipis d’acollida: doblers per a polítiques públiques, nous serveis…; no s’ha d’acusar els ciutadans de ser mala gent per no voler immigrants, sinó que se’ls han de donar motius per a pensar que la immigració és bona també per a ells».

El president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, va ser l’encarregat d’obrir l’acte. Es va referir a la mobilitat de les societats antigues a causa del «comerç, els conflictes o la pobresa». Va subratllar que aquests moviments han propiciat una «barreja ètnica molt positiva» i va recordar que «Catalunya sempre ha estat terra d’acollida».

Per la seva banda, Flocel Sabaté, historiador, membre de l’IEC i director del Congrés, va explicar que el seminari vol posar l’accent en la «relació entre la mobilitat de les persones i les ciutats, que són les que reben el primer impacte de les migracions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es Foraster, fa mes de 4 anys

Ho diuen d'una manera, que pareix que es culpables de totes ses desgràcies que passen en es món, som noltros. Han fet tot lo possible per entorpir sa vida des nostros joves matrimonis. Ocupació precària, salaris de misèria, vivenda impossible, i zero ajudes a sa natalitat. Tot per afavorir s'immigració descontrolada i sense formació qualcuna, i amb sa condició d'explotar encara més si cap, a sa classe mitjana obrera, amb s'incorporació de mà d'obra esclava.

Valoració:0menosmas
Per nina, fa mes de 4 anys

Però existeixen Emigrantes que no s´adapten mai. Aquests no els volen en cap lloc, i a les illes tampoc.

Valoració:2menosmas
Per Obvi, fa mes de 4 anys

Mirau,
Aquí ens en sobren!
És imposible que no ho entenguin. Mallorca té els m2. que té. No més. I ara amb el canvi climàtic i els desastre que va fer a la costa, la gent ven o intenta vendre el seu habitatge costaner. Encara es reduirà els m2. per persona.

Valoració:3menosmas
Per La veritat, fa mes de 4 anys

Saben que s'hauria de fer ? Doncs les multinacionals deixar d'extreure les riqueses d'Àfrica, deixant que siguin els seus natius els que ho facin. Que els Estats Units deixi d'emprenyar al Centre i a Sud Amèrica i que els deixin tenir els governs que estriin democràticament i que se deixin de fabricar armes per vendrer les. i fins i tot provocar guerres per vendrer les.
Quan les potències mundials i. altres països que no ho son, deixin de fer negoci amb el que no és seu, aquest dia no hi haura immigració, perque tothom estara tranquil a casa seva.
Si no arreglen les causes, sera molt dificil deixar de tenir els efectes.

Valoració:4menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

El pla den Boris Johnson sobre que se necessitaran més de 60 punts per emigrar a Anglaterra.
Ja podem prendre nota. Una condició ès que durant els cinc primers anys no podrà accedir a la seguritat social i altras condicions.

Valoració:3menosmas
Per MartiBCN, fa mes de 4 anys

No s ha de ser un geni per adonarse que es impossible integrar un 25% d inmigrants a menys que tinguin una cultura similar a la teva, i tambe es discutible si caldria promocionar la natalitat enlloc de portar inmigrants.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente