nubes dispersas
  • Màx: 11°
  • Mín:
11°

Rudy i Llull segueixen fent història

Tots dos van guanyar el passat 16 de febrer la Copa del Rei amb el Madrid i es converteixen en dos dels jugadors amb millor palmarès en aquesta competició tan especial.

El Reial Madrid aconseguí emportar-se la Copa del Rei de bàsquet 2020 celebrada a Màlaga i, gràcies a això, dos jugadors balears segueixen escrivint els seus noms a les pàgines daurades de la competició. Aquests són Sergio Llull i Rudy Fernández, dos dels jugadors amb més
èxit d'aquest campionat.

Rudy Fernández és de fet l'home que més vegades ha guanyat l'MVP a la Copa, amb un total de tres, com podem veure a la pàgina oficial de l'ACB. A més, a aquestes estadístiques li ha d'afegir els títols de l'any 2008, 2014, 2015, 2016, 2017 i 2020, el que li deixen amb sis corones en el torneig.

Per la seva banda, Llull tampoc es queda enrere, i als seus dos MVP li suma sis triomfs d'equip (2012, 2014, 2015, 2016, 2017 i 2020), tots ells compartits amb Rudy a excepció del de 2008, collit pel seu company al Divina Assegurances Joventut, i el 2012, en què el de Palma de Mallorca encara no havia arribat al Madrid.

Darrere Reyes i Navarro

Encara que els quedi una mica lluny el registre antològic que comparteixen Clifford Luyk i Juan Antonio San Epifanio "Epi", amb 10 entorxats cadascun i sis d'ells de manera consecutiva, la realitat és que ja treuen el cap entre els més llorejats de la història de la Copa del Rei. Després aquests dos monstres es troben altres llegendes com Juan Carlos Navarro i Felipe Reyes, amb set títols cadascun, i ja després d'aquests apareixerien els jugadors balears.

No obstant això, segurament la millor notícia per a tots dos és que, si romanen al Reial Madrid, seguiran optant a batre més rècords històrics en el bàsquet espanyol, ja que encara els queden uns anys del seu millor joc.

Rudy té 34 i malgrat trobar-se en una etapa que comença a encaminar cap a la retirada, el de Palma de Mallorca segueix fent números com per creure en ell. Capità de la selecció espanyola de bàsquet en el passat Mundial 2019, en què va aconseguir el seu segon or, l'aler també ha deixat actuacions antològiques aquest curs, en el qual Pablo Laso li està limitant els minuts en pista per tenir-lo fresc en els moments clau, destacant la seva remuntada davant el València Basket en El Mundo.

Per la seva banda, Llull és dos anys més jove, de manera que si el respecten unes lesions que li estan complicant últimament tenir continuïtat, podrà seguir allargant la seva carrera. No hi ha dubte que és un dels jugadors més determinants del bàsquet europeu quan està bé, el que el fa ser un dels homes més destacats en bet365 i les seves promocions de bàsquet a l'hora de realitzar apostes a favor del seu equip.

En resum, tots dos són dos dels jugadors més importants de la història del bàsquet europeu. Tant Llull com Rudy han tornat a sumar una nova Copa i es posicionen com dues de les llegendes més reeixides del campionat i estan a les portes de caçar una altra llegenda com és Juan Carlos Navarro, per exemple.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.