cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

[VÍDEO] Junqueras assegura que mai no abandonaran el diàleg ni tampoc el dret a l'autodeterminació

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest diumenge que mai no s'aixecarà de la taula de diàleg amb el Govern espanyol i que la seva formació no renuncia a un referèndum per l'autodeterminació.

En una entrevista al programa 'Lo de Évole' a La Sexta, Junqueras ha defensat que la taula serveix per a «dialogar, negociar, i potser per a acordar alguna cosa». «No ens aixecarem mai de cap taula. No renunciarem a un referèndum d'autodeterminació i intentarem pactar com fer-ho», ha explicat.

El president d'ERC també ha confirmat que «hi haurà consulta» als ciutadans catalans, tot i que ha afegit que el contingut de la votació es limitarà al que acorden amb el PSOE en la taula de diàleg. Així, ha insistit que els socialistes s'han assegut a parlar amb les formacions independentistes «perquè no hi havia una altra solució aritmètica» per a tirar endavant la investidura.

Respecte a un possible pacte amb el PSC per a formar un hipotètic govern a la Generalitat, el líder dels republicans ha apuntat que els socialistes catalans «hauran de baixar la mirada perquè han aplaudit coses injustes». A més, ha destacat que ?una cosa és dialogar» amb el Govern espanyol i una altra «governar amb els que fan tot el possible perquè continuïs a la presó».

«Al PSC li recordaré que, sabent que som innocents, va aplaudir la nostra presó», ha assenyalat Junqueras, qui no ha tancat la porta a un nou govern amb Junts per Catalunya. «Hem estat víctimes de la mateixa repressió», ha explicat.

En aquest sentit, Junqueras ha mostrat «respecte» pel president de la Generalitat, Quim Torra, i ha evitat cap crítica per l'avançament electoral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per yo, fa mes de 4 anys


el que no hauria d'abandonar mai és la presó

Valoració:0menosmas
Per Flabiol, fa mes de 4 anys

Els acomplexats exconvergents, ex-autonomistes, o els indepes de butaca els és molt fàcil escriure a casa seva.

Valoració:-1menosmas
Per mariner, fa mes de 4 anys

Tant diàleg, tant diàleg, no sé que podem guanyar parlant amb qui no sap, ni vol, dialogar ?

Valoració:1menosmas
Per MartiBCN, fa mes de 4 anys

Cal deixar de fer el pallasso i comencar a posar pals a la economia espanyola i europea, ja veuràs tú si et truquen ràpid per negociar quan les empreses del IBEX35 i les multinacionals comencin a perdre milions d´euros.

No és normal creure que t´ho donaran tot gratis perquè ets molt maco, aquest home esta a la presó per creure que Espanya negociaria, si hagues tirat pel dret potser ara seriem independents i Espanya no podria fer-hi res, com a mínim s´hauria probat.

El que és jo no penso votar ERC a les pròximes eleccions catalanes, sera o CUP o el Front Nacional de Catalunya o qui sigui, però no penso votar a la gent que és rendeix. A casa meva estem acostumats a no rendirnos mai, i si costa, doncs costarà, però rendició no.

Valoració:3menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

No renunciar a un referèndum d´autodeterminació està molt bé, però a la gent normal independentista ens agradaria saber de quan temps estem parlant, perquè si ha de ser d´aquí a cent anys, que ens ho digui directament, doncs n´estem tips d´anar a manifestacions i que després vinguin el Junqueras i companyia a pendren´s el pel.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente