algo de nubes
  • Màx: 20.06°
  • Mín: 12.82°
20°

Milers de manifestants es congreguen a Palma contra el terrorisme masclista

Milers de persones s'han congregat aquest dilluns a plaça Espanya de Palma convocades pel Moviment Feminista de Mallorca per a assistr a la manifestació amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones sota el lema 'Aturem el terrorisme masclista'.

Els manifestants han començat passades les 19.15 hores un recorregut que ha passat per les avingudes de Palma i ha acabat a la plaça de la Reina, on l'organització ha preparat un escenari i una pantalla per a la lectura del manifest.

Durant el trajecte s'ha pogut escoltar «No són mortes són assassinades», així com llegir en cartells les frases «Som les tancades a CIES», «Som les desaparegudes» i «De camí a casa vull ser lliure no valenta».

Segons ha explicat la portaveu del Moviment Feminista de Mallorca, Sandra Serra, la societat ha d'«aturar el terrorisme masclista» i des del nivell polític, actualitzar la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere de 2004 i incorporar el Conveni d'Instambul, que abasta totes les violències contra les dones.

Serra ha recordat que ja són 1.028 les dones víctimes mortals de violència masclista des de 2003 i ha lamentat el cas ocorregut aquest dilluns a Canàries, de manera que una jove de 26 anys ha mort assassinada pel seu marit al seu domicili. Amb ella, ja són 52 les víctimes mortals de la violència masclista des de començament d'any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.