algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Sus a les festes de Sant Sebastià

El pregó d'aquest 2019 ha anat a càrrec de tres actors de la sèrie 'Mai Neva a Ciutat' d'IB3

Imatge de l'escenificació del pregó de les festes de Sant Sebastià d'aquest 2019. | Ajuntament de Palma

Palma ha arrencat aquest dissabte les festes de Sant Sebastià amb un pregó amb 'to satíric' que per primera vegada s'ha dut a terme al matí. En el missatge de convit s'han esmentat, entre altres temes, l'habitatge, la violència de gènere, la llibertat d'expressió o l'acolliment humanitari.

Els actors Esther López, Maria Bauçà i Josep Orfila han aprofitat l'any electoral per a presentar les seves propostes per a «el nou equip de govern que surti de les pròximes eleccions». Així, el pregó ha constat d'una vintena de propostes, en to satíric, que han fet referència a temes de candent actualitat.

Per exemple, s'hi ha al·ludit a l'enderrocament de l'edifici de Gesa, els carrils bici, l'ampliació dels horaris del Bus Nit o a la saturació turística, entre altres. En aquest programa electoral satíric o sarcàstic, els actors han demanat «que qualsevol persona pugui expressar lliurement el seu pensament o opinió sense que això comporti la presó o l'exili», afegint que «en cas que això no sigui possible, que l'oferta de països on exiliar-se millori», demanant-se per «quant costa un cafè a Bèlgica».

Respecte al tema de l'habitatge, els actors han reclamat «que qualsevol persona tingui dret a un habitatge digne», raó per la qual han demanat la «regulació automàtica dels pisos de lloguer turístic». Seguidament, han recordat que els lloguers vacacionals ja estan regulats. «Funcionar no funciona, però regulat està», han etzibat.

Una altra proposta del programa electoral dels pregoners ha estat «deixar de matar dones». «Molaria moltíssim que en aquesta ciutat i totes les altres es deixés d'agredir, violar i matar a dones pel simple fet de ser dones», han reivindicat.

En el pregó, els actors també han manifestat la seva voluntat «d'acollir» i han insistit que «cap persona és il·legal». «En aquesta ciutat hi ha espai de sobres per a aquelles persones que realment ho necessiten», han incidit.

Així, els actors han assenyalat que «tothom hi té cabuda» excepte «els feixistes, els masclistes, els homòfobs, els racistes i els xenòfobs», ja que ells no són «benvinguts».

Igualment, en el pregó han fet referència a la «desprotecció del 'milenial'» i han esmentat propostes «perquè Palma torni a molar», plantejant la reobertura de «bars i locals mítics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.