algo de nubes
  • Màx: 11.84°
  • Mín: 7.77°
11°

Santa Margalida i Tàrbena: 20 anys d'un agermanament amb molta història

137065
Mariu Verdú. Monument en commemoració de la repoblació mallorquina a Tàrbena

L’any 1997 es feia el primer viatge a Santa Margalida, coincidint amb les festes de La Beata i, dos anys després, l’any 1999 una agrupació de margalidans va visitar Tàrbena. Seria el primer acte d’una història que venia de lluny, des de la repoblació del segle XVII, i que prometia perdurar en el temps com a símbol de la germanor que els dos pobles tenien i que fins aleshores no se li havia dedicat el temps i els recursos necessaris per justificar-la i dur-la a terme.

Enguany, l’agermanament entre Tàrbena (Marina Baixa, País Valencià) i Santa Margalida compleix 20 anys. Una gran notícia tant per als veïns i organitzadors, com per als estudiosos historiadors i filòlegs que veuen en aquest aniversari un resultat que fa un reconeixement més que merescut a tots els descendents d’aquells repobladors que abandonaren tot allò que coneixien i partiren cap a la península esperant trobar unes condicions de vida més favorables que les viscudes a Mallorca.

Passats els anys, després de la cordialitat i els protocols institucionals, el que vertaderament alimenta la germanor entre els pobles és el sentiment que rebrota cada any amb la visita d’un a l’altre, amb la tradicional visita de la banda de música de Tàrbena o les contínues quedades en paral·lel entre amics creats en aquests viatges. D’aquests intercanvis han sortit grans amistats, margalidans i margalidanes que sempre tendran una casa esperant-los a Tàrbena i tarbeners i tarbeneres que la tendran a Santa Margalida. També ha sorgit alguna relació sentimental que ha acabat en un matrimoni més simbòlic del que la pròpia parella podria imaginar.

Així, 407 anys després de la repoblació de Tàrbena (entre d’altres localitats valencianes) se celebren els 20 anys de l’argemanament i són nombroses les persones, no només de Tàrbena (també de la Vall d’Ebo, també valenciana agermanada amb Santa Margalida) que visitaran Santa Margalida durant les Festes de la Beata 2017.

Aquest dissabte, 2 de setembre a les 18 hores, hi haurà una concentració amb les associacions, la corporació i les persones que ho desitgin, per a la Celebració del 20è aniversari de l’argermanament dels municipis. La concentració tendrà lloc a la Casa de la Vila.

Acte seguit, la Celebració del 20è aniversari de l’agermanament dels municipis de Santa Margalida i Tàrbena, amb representants de les bandes de Música de la Tàrbena i de la Vall d’Ebo se citaran en el cap de cantó dels carrers Tàrbena i Vall d’Ebo de la localitat mallorquina per tal de retre homenatge i continuar amb les celebracions programades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.