algo de nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:

[Entrevista] Las Kellys: «Els sindicats no han fet bé la seva feina»

Sánchez ha explicat que els sindicats Comissions Obreres i UGT «no s’han posat en contacte amb nosaltres a dia d’avui».

dBalears

La presidenta de l’Associació Las Kellys i portaveu de Las Kellys Lanzarote, Myriam Barros, i la secretaria de l’Associació i portaveu de Las Kellys Mallorca, Nani Sánchez, han relatat les reivindicacions de les cambreres de pis o «les suplantacions per part de sindicats o partits polítics» al programa Ona Perifèries d’Ona Mediterrània.

Sindicats majoritaris

Sánchez ha explicat que els sindicats Comissions Obreres i UGT «no s’han posat en contacte amb nosaltres a dia d’avui». La secretaria recorda que «hi va haver una concentració dia 15 de juny», però «no sabien ni què era l’Associació Las Kellys quan em vaig presentar».

Barros insisteix en què «els sindicats no han fet bé la seva feina». Segons la presidenta, «han treballat, però no en la direcció necessària: les cambrres de pis estem pitjor que fa 10 anys, per això ens hem associat».

Difeferents condicions laborals 

Pel que fa a les condicions laborals, les cambreres de pis denuncien «els contractes a mitja jornada» en què «ens exigeixen el mateix treball que un contracte a jornada completa» o «les externalitzacions»; «contractes de cinc hores» o «reduccions de salari quan ens prenem la baixa». En aquest sentit, les treballadores manifesten que «en un mateix hotel hi ha diferents condicions laborals».

Les portaveus de Las Kellys també han respost a les declaracions del vicesecretari de comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, sobre la comparació entre la jornada d’un metge amb la d’una cambrera de pis; han denunciat «l'apropiació del nom Las Kellys» per part de «Podem o sindicats» en determinades ocasions i han exigit «un estudi de temps i ergonòmic per a cada hotel».

Podeu escoltar l’entrevista completa en el següent reproductor:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 6 anys

Fa una anys, ja van suprimir els triennis dels altres empleats de la Hosteleria per pujar-les a elles el sou i ara, també juguen brut amb els sindicats i aqui pareix que tothom en té la culpa, de que els paguin poc, tret dels hotelers.
Poca solidaritat, inspira aquest col.lectiu, francament.

Valoració:-1menosmas
Per Lamentable, fa mes de 6 anys

I que vols, Rafel Borràs? És un col.lectiu que, exceptuant algún cas d'alguna dóna que té estudis, però s'ha hagut d'aferrar a aquesta feina per sobre-viure, la resta, dissortadament , no va gens sobrada ni de lletres i números i ni tan sols de modals..
Quan va començar aquesta lluita, la portaveu del grup, que era una altra senyora,va començar atacant a la gent que feia feina a oficines, perquè estaven asseguts i exclamava davany els mitjans, que elles feien feina de debó i no com els primers.
I ara, embesteixen als sindicats. No m'estranyaria que aviat arribàssin a un acord amb els seus patrons i que llavors, sortíssin a presumir de que hauran arribat a una entesa sense haver de menester als sindicats no tampoc els sindicalistes.
I la Patronal haurà guanyat i elles no s'en hauran en temut de res.

Valoració:5menosmas
Per @Yuan, fa mes de 6 anys

Crec que t'ha caigut malament l'hamburguesa del McDonalds.

Valoració:6menosmas
Per Rafael Borràs, fa mes de 6 anys

Lamentable entrevista. A banda que l'entrevistadora confon a Ernest Cañada amb un tal Albert Cañada, em sembla impresentable que no es defensi l'extraordinari valor divulgatiu i d'investigació del llibre "Las que limpian los hoteles" (http://dbalears.cat/opinio/2015/11/16/287686/que-limpian-hoteles-llibre.html) de l'Ernest i Alba Sud.

És lamentable que tot plegat -entrevistadora i entrevistades- tingui el biaix contra sindicats majoritaris, especialment contra CCOO. Divideix i venceràs! Contents estaran els hotelers! De segur sense el suport inicial d'aquests denotats sindicats (amb els quals jo, des de la meva afiliació a CCOO, sóc crític) l'Associació Las Kellys no hagués tingut mai l'embranzida que afortunadament ha tingut.

Esper que Ona Perifèries d'Ona Mediterrània i el dBalears, entrevistaran a les cambreres de CCOO i d'UGT i, lògicament a Ernest Cañada!

Valoració:-2menosmas
Per Rafa B., fa mes de 6 anys

No sóc soci d'Ona Mediterrània perquè feu les entrevistes en castellà. Queda clar???

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente