algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
11°

Rosamaría Alberdi, primera infermera Doctora honoris causa

Foto de grup dels doctors i professors de la UIB i la presidenta del COIBA, Rosa María Hernández. | COIB

Rosamaría Alberdi Castell ha estat investida aquest divendres amb el títol de Doctora honoris causa en una cerimònia realitzada en el Paranimf de la Universitat de Múrcia. Rosamaría Alberdi (Barcelona, 1951), infermera i professora de la Universitat de les Illes Balears, és ja la primera infermera que obté aquest màxim guardó universitari a l’Estat espanyol.

La Doctora Maria Pilar Almansa, padrina de l'acte, ha expressat en el discurs d'elogi –Laudatio- que amb el guardó «es reconeix el treball una de les infermeres que van liderar els canvis que van donar als estudis d'Infermeria el nivell universitari i que van impulsar un desenvolupament de la professió infermera sense precedents al nostre país». Un reconeixement amb el qual «es fa justícia i se situa a les infermeres en situació d'igualtat respecte a les altres professions», va afirmar Almansa.

La professora Alberdi va rebre el doctorat amb «gran alegria i responsabilitat», assenyalant que acceptava tal honor com un «homenatge a totes les infermeres que avancem fins a aquí, agafades de la mà», pel reconeixement professional. «Les infermeres mai hem volgut cap tracte de privilegi, ni en l'època de la nostra primera trobada amb la universitat, ni ara. Només volíem, seguim volent i voldrem poder arribar on ens correspongui, pels nostres mèrits i amb igualtat d'oportunitats. Amb aquest doctorat el conjunt de la professió infermera arriba al final d'un camí de normalització que es va emprendre fa quaranta anys i – alhora- la constatació que aconseguir el futur de tots pansa indispensablement per convertir-ho en el present d'algú», va dir.

Rosamaría Alberdi va posar l'accent principalment en les infermeres del futur, el compromís per ser les professionals de la salut que la societat necessita i el compromís de mirar més enllà de l'entorn immediat, cap als «nous àmbits de tancament i marginació», com és el drama dels refugiats, anteposant sempre «les paraules essencials: consciència, cura i protecció».

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), el Col·legi Oficial d’Infermeria dels Illes Balears (COIBA) i el Col·legi Oficial d'Infermeria de la Regió de Múrcia (COEMUR) han manifestat el seu orgull per aquest guardó a Alberdi, col·legiada a Barcelona i Balears, que suposa també un important reconeixement per a tota la Infermeria.

Gairebé 40 anys després que comencessin a l’Estat espanyol els estudis universitaris d'Infermeria, finalment una infermera obté aquest guardó, incorporant-se a la llarga llista de científics, investigadors, pensadors o artistes de prestigi distingits amb el doctorat honoris causa. 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 7 anys

Me pensava que nomès podien preparar un doctorat, els llicenciats i que aquests estudis estaven vetats als diplomats. Supòs que també poden optar tots els titulats de les damés carreres universitàries de tres anys.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente