algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Les esglésies de Mallorca exposen els llits de la Mare de Déu d'Agost

En la majoria dels casos es tracta d'un mobiliari i imatgeria que només es pot contemplar en aquesta festivitat. | Consell de Mallorca

Un total de 59 esglésies de Mallorca -12 de Palma i 47 de la Part Forana- exposaran els llits de la Mare de Déu d'Agost dins del programa de difusió d'aquesta festa impulsat pel Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca.

En la majoria dels casos es tracta d'un mobiliari i imatgeria que només es pot contemplar en aquesta festivitat i que responen a diferents cronologies i estils, des del segle XV al XX.



Significat de la imatge

La pausa en el cicle natural de la collita ha pres forma de dona que descansa: els fruits s'han recollit i la terra pot reposar fins que acabi l'estiu, quan es reprèn l'activitat.

Aquest interval en l'agricultura va ser celebrat antigament la jornada del 15 d'agost, i més endavant la deessa Diana Artemísia va ser honorada aquest dia en una festa grecoromana.

En l'actualitat, la simbologia del cristianisme centra aquest repòs en una Mare de Déu adormida, la Mare de Déu d'Agost. Alguns pobles aprofiten l'Assumpció de la Verge per fer «festa gran i de carrer», amb un programa d'activitats per a tots els veïns.

Segons el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, «la festa de la Mare de Déu d'Agost és reconeguda per un ampli conjunt de la societat mallorquina i per això des del Consell tenim interès en la seva difusió».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

A jo, com atea, m'agrada saber el significat original de pausa natural en els cicles de la terra, i això m'agrada celebrar. La mare de deu no és més que l'adaptació cristiana de la mare terra, només que el cristianisme (de natura monoteísta i masculí) li va donar a la deïtat femenina un paper més secundari. D'entrada, ja no va ser "deïtat", si no "mare de".

Valoració:0menosmas
Per idó, fa mes de 8 anys

El de abajo dando lecciones de su gran cultura sobre llits; a este paso lo subimos a los altares en menos que canta un gallo.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Com esmenta l´article, la festa de la Mare de Déu d´Agost, procedeix d´una festa romana dedicada a la deesa Artemissa, que amb la humil.litat i apertura dels cristians primitius, van saber adaptar la festa al Cristianisme, utilitzant el sincretisme, o unió de les dues religions perquè el poble no la notàs a faltar.
I fent referència a les escultures de la Mare de Déu Morta, a Mallorca tenim moltes imatges tallades i que son vertaderes obres d´art.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente