cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Mallorca rebrà 8'8 milions d'euros per convertir-se en «Illa Intel·ligent»

El Consell presentarà aplicacions que oferiran informació del trànsit en temps real a través dels panells informatius, entre d'altres. | E.P

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, han presentat el projecte Smart Island Mallorca, que té l’objectiu de modernitzar Mallorca. El projecte suposarà 8.876.245 euros per a distintes iniciatives subvencionades al 100% i relacionades amb la intel·ligència artificial.

Aplicacions generals

El Consell de Mallorca presentarà aplicacions que oferiran informació del trànsit en temps real a través dels panells informatius i d’aplicacions per a mòbils; un sistema d’enllumenament intel·ligent als túnels per millorar l’eficiència elèctrica; panells amb informació sobre l’estat dels aparcaments a les carreteres sense sortida i aturades de bus intel·ligents en la majoria de municipis de Mallorca.

Aplicacions per al turisme

Pel que fa al turisme, es posaran en marxa sistemes que coordinaran totes les oficines de turisme per poder oferir un producte de qualitat a tots els indrets de Mallorca, i també que es pugui rebre informació dels turistes que passen per les oficines.

Edificis intel·ligents 

En aquest cas, «es farà una prova a l’edifici emblemàtic de Raixa». A més, per  afavorir la protecció del patrimoni propi del Consell, es monitoritzaran les condicions ambientals de la Capella del Betlem de Jesús i de les obres pictòriques de Palau Reial per mantenir els nivells de temperatura, humitat i llum adequada.

Serveis d’emergències

Pel que fa als serveis d’emergències, es posarà en marxa un sistema que col·labori en les tasques de salvament. El projecte genèric també inclou «eines de govern obert que milloraran la transparència del Consell»: es posarà en marxa un portal de dades obertes i un altre de participació ciutadana.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 7 anys

SI: 7413 votos ( 1,6 %). Pues estamos mas cerca de lo que parece.

Valoració:0menosmas
Per Albert Morante, fa mes de 7 anys

Si fossim una mica intel·ligents, ens independitzariem d'Espanya. aleshore tendriem no 8'8 milions més, sinó 3.000 milions més cada any.

Valoració:0menosmas
Per Amagueu els homínids!, fa mes de 7 anys

Me referesc als gonelles i als forasters fatxes. També els malats mentals obsessius i amb fòbies, convé que s´en vagin de vacances al Escorial fins que hagem cobrat la subvenció.
I concretament tu, ,Mallorquino, amb les soflames que amolles i amb la que li feres a aquell bon senyor, demostres que precisament no tens un 150 de C.I., per molt que ho diguis i que ens diguis beneits als damés.
Ja m´has cansat.

Valoració:8menosmas
Per Amagueu els homínids!, fa mes de 7 anys

Haurem d'enviar molta gent fora, perquè declaren a la nostra illa com a intel.ligent.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente