algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpori el català

LinkedIn és la xarxa social professional més gran del món, a l’Estat espanyol compta amb més de 8 milions d’usuaris, dels quals 2,3 milions viuen en zona de parla catalana

L'ONG en defensa de la llengua catalana, La Plataforma per la Llengua, ha exigit aquest dijous a la xarxa social de perfils professionals, LinkedIn, que incorpori el català tant alhora de navegar com a la de promocionar-se professionalment.

LinkedIn és la xarxa social professional més gran del món, a l’Estat espanyol compta amb més de 8 milions d’usuaris, dels quals 2,3 milions viuen en zona de parla catalana. La Plataforma ha posat en marxa una campanya de denúncia a través de l'eina CANVIA.CAT per recollir adhesions a la campanya. També ha impulsat l'etiqueta #LinkedinInCatalan, que aquest matí ha esdevingut Trending Topic en l'àmbit de l'Estat espanyol.

La Plataforma per la Llengua ha realitzat un estudi comparatiu entre diferents països d’acord amb el nombre d’usuaris a la xarxa LinkedIn, parlants totals de la llengua i índex de perfils per habitant (índex de penetració a LinkedIn). D’aquest estudi se n’extreu que la comunitat de parla catalana podria formar part del club de llengües presents a LinkedIn atès que en tots els índexs presenta valors superiors a algunes llengües que la multinacional ja ha inclòs.

Segons aquest estudi realitzat per l'ONG, també constata que els territoris de parla catalana compten amb 2,3 milions d’usuaris a LinkedIn, xifra superior als usuaris de Noruega (1,5 milions), la República Txeca (0,8 milions) o Albània (0,2 milions) que són presents a la xarxa professional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 7 anys

En aquests moments, IB3 està emetent una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:0menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 7 anys

Volem TV3, TV3CAT, Canal 3/24, Canal 33, Súper 3, Esport 3, Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i qualsevol altre canal que emeti en la nostra llengua. A més, volem una IB3 (ràdio i televisió) que no sigui bilingüe ni gonella.

Valoració:5menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella, fa mes de 7 anys

No podem veure ni TV3 ni Esport 3 i tampoc no podem sentir Catalunya Informació.

Valoració:6menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 7 anys

En aquests moments, IB3 està emetent una pel·lícula en foraster.

Valoració:4menosmas
Per En Figuera, fa mes de 7 anys

Apart de qüestions lingüístiques, a tot aquest gonellum que s'ha infiltrat per aquí com un refredat de primavera m'agradaria que contestassin un parell de preguntes. Per sa immensa majoria de noltros ses respostes són clares i òbvies però a aquesta fauna no n'he sentit parlar mai d'això (pot ser se n'amaguen??):

1- Si sou tan defensors de "lo mallorquí" i/o "lo balear", estau en contra de ses imposicions castellanes i de sa imposició de s'idioma castellà??
2- Considerau s'espaÑol idioma propi de Mallorca o Balears??
3- És espaÑa una nació o un estat plurinacional??
4- Considerau Mallorca i/o Balears una nació??
5- Quina és sa vostra nació, Mallorca, Balears, castella, espaÑa??
6- Donat es cas, quin reconeixement polític voleu per sa vostra nació, independència, estat federal, seguir com estam, recentralitzar s'estat retornant competències??

Són preguntes senzilles que se poden respondre amb poques paraules. Tot plegat seria molt aclaridor.

Valoració:6menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Salvador, has canviat el "catalanufos" per "faxes" i "su idioma" per "castellano" ?? Prova-ho i t'anadonaràs que encara té més sentit el que dius.

Jo evidentment no empro castellà per LinkedIn, per que es un cercador de feina qualificada, i a Espanya això no existeix. Per tant, el meu perfil està en Anglès.

Me pareix bé que es posi en Català, per que no? per que no el puc tenir amb la meva llengua materna/paterna? Per que als gonelles no els hi va bé?

Valoració:7menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Los catalanufos se creen el ombligo del mundo mundial, cuando su idioma es una simple lengua pijama y ni siquiera es la de Baleares. Siempre están con lo mismo.

Valoració:0menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:5menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 7 anys

D'aquests 2,3 millors ja poden restar a balears i valencians. Què volen un Linkedin en català, perfecte, però que cadescú comti amb sos ses " recursos", i mos deixisntranquisl an ets altres, Sempre igual, xerrant per boca nsotra. Ja el demanarems noltros en llengua Balear si ho volem.

Valoració:-13menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

Bona feina! I després poden continuar amb el tripadvisor, que tenen la barra de posar cinquanta-mil idiomes però no t'hi deixen escriure en català!

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente