algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
19°

Francesc Homs assegura que la independència de Catalunya no afectaria l'Euroregió

Francina Armengol acompanyada per Martin Malvy (President Migdia-Pirineus), Damien Alary (President Llenguadoc-Rosselló) i Francesc Homs (conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya), aquest dimecres a Palma. | EuropaPress

El conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha opinat aquest dimecres que una possible independència de Catalunya no tindria efectes sobre l'Euroregió Pirineus Mediterrània, un projecte de cooperació entre territoris del qual forma part, juntament amb les Illes Balears, i les regions franceses de Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus.

Així ho ha assenyalat en ser preguntat per aquesta possibilitat a Palma on aquest matí s'ha procedit a l'acte de traspàs de la presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, el president de la regió Llenguadoc-Rosselló, Damien Alary, i que ha estat cedida per la presidenta del Govern balear, Francina Armengol. En ser requerit per aquesta qüestió, Homs ha opinat que per a cadascuna de les regions que formen part d'aquest projecte «hi ha la convicció que el que és i ha de ser l'Euroregió; que és la comprensió i l'enteniment, més enllà de la que sigui l'expressió política de cadascun dels seus membres».

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el nou president, Damien Alary, que s'ha mostrat «molt clar» i ha assegurat que una possible independència de Catalunya «no seria cap pertorbació» per a l'Euroregió. «No pertorbaria per a res», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Paparra, fa mes de 8 anys

D'Aragó només s'aliaria La Franja.

Valoració:4menosmas
Per abundio, fa mes de 8 anys

No no me fiaria del Govern català.
Els acords per ells son paper banyat.
Els hi dóna igual les lleis, per tant quan hagi de pagar un deute o un crèdit pot decidir no pagar porque no vol.
Bé, supòs que al poble a l'hora de pagar els seus
tributs no li aplicaran la llei no ?

Valoració:-11menosmas
Per ., fa mes de 8 anys

Els valenciàns poc a poc se van despertant, però als aragonesos val més deixar-los fer.

Valoració:7menosmas
Per clar, fa mes de 8 anys

Encara esperam València i Aragó.

Valoració:7menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Efectivament: Si la nostra euroregió també abarca el Rossellò i Occitània, que fa més de trescents anys que son franceses, no hi ha cap motiu per deixar fora a Catalunya si esdevé independent. Se suposa que les euroregións son regións naturals o històriques d´Europa, no d´Espanya ni de França ni de cap altre estat.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente