algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

El Blanquerna proposa una plataforma unitària per «acabar amb l'espoliació fiscal»

En el marc de l'acte de celebració dels trenta anys d'existència, que es va fer a la sala d'actes de Sant Francesc de Palma, el Grup Blanquerna va fer públics deu missatges dirigits a la societat mallorquina.

Tomeu Martí, president del Grup, llegí els deu missatges que us reproduïm a continuació:  

1 - El Grup Blanquerna s'ha adherit a la commemoració del Tricentenari 1715 – 2015 i ha treballat en el marc de la Comissió Cívica. Ha promogut diverses activitats i ha col·laborat en l'edició del documental La Resistència, dirigit per Pere Sánchez i ha col·laborat en l'edició i promoció del llibre 'La darrera canonada' de Pere Morey. Igualment, ha patrocinat una sèrie de 15 programes de ràdio, d'una hora de duració, sobre el Tricentenari, emesos per Ona Mediterrània.

2 - El Grup Blanquerna s'adhereix a la celebració de l'any Ramon Llull, que tendrà lloc entre el mes de novembre de 2015 i el mes de novembre de 2016 amb motiu del setè centenari de la mort de l'autor del 'Llibre d'Evast e d'Aloma e de Blaquerna son fill'.

3 - Entre les activitats que tenim previst organitzar d'ara fins a final d'any, hi ha:

El seminari Blanquerna que es farà a final d'octubre i estarà centrat en l'economia i el finançament de les nostres institucions.

Farem jornades dedicades a:

  • Quin sistema de mitjans de comunicació volem per a les Illes Balears?

  • Com hem de commemorar el 31D i celebrar la Diada de Mallorca?

  • Quina política lingüística necessiten les Balears?

També farem les activitats tradicionals dedicades a commemorar el 31 de desembre.

4 - Feim una crida a totes les entitats de la societat civil de tots els àmbits i de totes les ideologies democràtiques i a totes les formacions polítiques democràtiques, a constituir una gran plataforma unitària amb l'objectiu de mobilitzar tota la societat de les Balears, fins que aconseguim acabar amb l'espoliació fiscal i fins que assolim la fita d'un finançament just per a les Illes Balears.

5 - Reclamam el dret dels ciutadans de les Illes Balears a disposar de mitjans de comunicació fets en català i amb una visió centrada en el nostre país. Expressam el nostre suport als mitjans privats i associatius que funcionen en català i reclamam una IB3 que es pugui veure i faci escoltera i poder veure i escoltar TV3, Canal 33 super 3, 3/24, Esports 3 i ben aviat, Canal Nou.

6 - El Grup Blanquerna es reafirma en la idea que ha defensat sempre: la Diada de Mallorca és el 31 de desembre, no perquè vulguem celebrar cap fet d'armes, sinó perquè així ho han decidit generacions i generacions de mallorquins durant els darrers set segles.

7 - Ens reafirmam també en el nostre suport explícit a les formacions que es presenten a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre i que defensen la necessitat de que Catalunya es constitueixi en un Estat independent.

8 - Feim una crida als nous governants, molts dels quals han format part del Grup Blanquerna o han participat de les activitats organitzades per aquest, perquè exercesquin les seves funcions amb honestedat, amb l'autoexigència ètica i el compromís i estimació cap a la nostra llengua, cultura i territori que sempre ha promulgat la nostra Entitat.

9 - Anunciam que a partir de l'any vinent, el Grup Blanquerna instituirà el Premi Climent Garau, destinat a reconèixer les persones que hagin treballat pel nostre país amb el compromís cívic i ètic que sempre va predicar en Climent.

10 - Obrim les portes del Grup Blanquerna de bat a bat, perquè totes les persones que hi pugueu aportar idees, projectes, feina, suport... hi entreu. Vos necessitam per fer la feina que ens espera els propers 30 anys!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquins, fa mes de 8 anys

Crec que quanta més gent s'involucri i es faci s'oci d'entitats com el Grup Blanquerna i OCB millor ens anirà!

No podem deixar es notre país en mans dels polítics, la gent ens hem d'involucrar en un millor finançament, autogovern, cultura. És molt important!

Valoració:12menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

M´he assebentat per la premsa extrangera de que els sondeigs electorals, dónen als independentistes guanayadors per una ampla majoria absoluta. Doncs noltros haurem d´espabilar-nos, si no volem morir vampiritzats per l´Estat Espanyol...

Valoració:15menosmas
Per Ropit, fa mes de 8 anys

Ja era hora!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente