algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Junts pel Sí necessitaria el suport de la CUP per obtenir la majoria independentista al Parlament del Principat

Membres de la candidatura Junts pel Sí en un acte a Mollet del Vallès. | Junts pel Sí

La llista independentista de Junts pel Sí, que engloba CDC, ERC i entitats sobiranistes, quedaria a set o vuit escons dels 68 que donen la majoria absoluta del Parlament del Principat, una xifra que sí que podria arribar sumant els vuit diputats que trauria la CUP, segons el baròmetre preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

El sondeig situa Ciutadans com a segona força amb uns 19 o 20 escons, empatada amb la coalició Catalunya Sí que es Pot, formada per ICV, EUiA, Podem i Equo, que tindria 18 o 19 representants.

En concret, l'estudi, fet públic aquest dijous hores abans de l'inici de la campanya electoral, atorga a la candidatura per la qual es presenten el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, entre 60 i 61 escons, uns vuit per sota de la majoria absoluta, i deu menys que els 71 que van sumar CiU i ERC a les autonòmiques del 2012, quan CDC en va obtenir 50 i ERC 20.

Com a segona llista més votada hi ha la de Ciutadans, que dobla la representació actual i passa de 9 a 19 o 20 parlamentaris. La segueix, pràcticament empatada, Catalunya Sí que es Pot, amb 18 o 19 escons, enfront dels 13 que tenia ICV-EUiA.

En quart lloc quedaria el PSC, que el 2012 va treure 20 diputats i que ara podria treure entre 16 i 17 escons, i el PP també baixaria passant de 19 a 12 o 13. En darrer lloc figura la CUP, que guanya cinc representants i arriba a vuit.

Per part seva, en la primera convocatòria a la qual concorre en solitari, després de la ruptura de la CiU, Unió no aconseguiria entrar al Parlament, segons el sondeig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per indignat, fa mes de 8 anys

@Vilipendiado
S'ha de dir que el govern espanyol no ha permès fer cap altre tipus de consulta. No vol consultar-ho. La seva postura és: No, no, no, no i no!
Això tampoc no és ni seriós ni democràtic.

A part, el govergn espanyol, no fa res més que d'ignorar per activa i passiva que no és una quimera del senyor Artur Mas. És el poble de Catalunya que demana poder decidir i n'hi ha que volen decidir crear un estat.

Valoració:9menosmas
Per Vilipendiado, fa mes de 8 anys

Considerar la majòria absoluta de unes eleccions un plebiscit que doni dret a la independència és del tercer món. Això suposa que sense tenir el 50% ni tan sól del cens, pot obligar a un territori a canviar tot el seu futur.
Ni Andalusia quan va a decidir el seu dret al Estatut va a tenir aquesta opció. Va tenir que fer al manco el 50% del cens (no de la votació) i això a totes i cada une de les provincies, i perqué Almeria no va conseguir-ho, encara deiam que no tenia validesa (va obtenir el 49,8%)...
No és seriós ni democràtic.

Valoració:-8menosmas
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme Pancatalanista!

Som balears! Mai feixistes catalufos!

Valoració:-13menosmas
Per RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA, fa mes de 8 anys


Comunicat de la Resistència Antiespañola :

Aquest any la celebració de la Diada Nacional de Catalunya es presenta amb un caràcter si cap més especial a causa de les circumstàncies extraordinàries derivades de la seva coincidència amb la convocatòria d'unes Eleccions Catalanes que es perfilen com a transcendentals per l'esdevenir del Poble Català.

En les properes dates , després de la Diada, comença la campanya electoral per a uns comicis que poden marcar un abans i un després en la política i la societat catalana.
La Diada, serà una vegada més, un temps de celebració i de reafirmació dels sentiments i esperances d'una Nació , que no es resigna a ser moneda de canvi , que no vol seguir sent manejada com una titella pels quals manegen els fils del poder des de l'estat central, i que fan i desfan al seu antull, sotmetent als pobles a les arbitrarietats més indignants amb tal de seguir en la poltrona i dominar als quals no pensen com ells.

La campanya electoral vindrà després de la Diada , i sens dubte assistirem a noves exhibicions del joc brut al que ens tenen acostumats des dels estrats del poder imperialista espanyol. En dates recents , hem tornat a veure aquesta capacitat de manipulació per part dels partits polítics i altres estaments espanyols, mitjans de comunicació ( ràdio, premsa, tv, tertúlies, etc. ) que han contribuït a crear un clima advers enfront de les formacions que estan a favor de la Independència de Catalunya.
Una vegada més , la maquinària de poder estatal, ( polítics, jutges, policia, etc. ) s'han posat en comú precisament en portes d'unes eleccions, per intentar enfonsar a formacions com a CDC , amb la manida acusació de practicar la corrupció. L'objectiu d'aquestes maniobres , no és un altre que el de desprestigiar a la causa independentista , i que la població doni l'esquena a l'opció de la llibertat que es defensa des de formacions com a CDC .
El que hauria de fer l'estat espanyol és ocupar-se de netejar la seva pròpia corrución , que té en quantitats escandaloses ( com els casos encara sense resoldre del psoe, pp, etc. ) .
El Poble Català no ha de deixar-se manipular per aquestes argúcies pròpies d'un estat corrupte, mafiós i imperialista com l'espanyol , i es presenta un moment decisiu per sacsejar-se d'una vegada per sempre el jou espanyol .

Fem des de la Resistència una Crida a la Mobilització General del Poble Català , per seguir el camí cap a la llibertat . El 27- S , la Nació Catalana es fuega una mica més que el seu futur : es juga el seu orgull, el seu caràcter propi identitari, la seva capacitat de créixer en un marc social i polític nou que permeti a Catalunya desenvolupar-se en un nou marc jurídic i polític , creant consensos que permetin aconseguir metes per a Catalunya dins del projecte europeu.

Són dates decisives , i el poble té la paraula per decidir entre llibertat o submissió , entre obrir nous horitzons , o seguir en el ja conegut , sent com fins ara , simples peons de l'estat espanyol.

De guanyar l'opció espanyolista , Catalunya seguiria condemnada, una vegada més , a la irrellevància política i social en el context europeu i internacional. Demanem doncs, el vot a les formacions que defensen el Sí a la Independència , que és decididament , un Sí a la llibertat.

Pobles i Nacions !! Avanci !!

No us rendiu , continueu amb entusiasme i fortalesa la heróica lluita per la llibertat !!

Valoració:6menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys

Companyons, jo no som català, i em fa vergonya que m'hi prenguin. Catalunya, com més enfora millor. Jo som mallorquí, com a mallorquí espanyol, i com a espanyol europeu, sense etapes intermèdies.

Visca Mallorca lliure de feixisme pancatalanista!

Valoració:-10menosmas
Per Perico, fa mes de 8 anys

Catalunya fent història, nou Estat Europeu.

Valoració:10menosmas
Per Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, fa mes de 8 anys

Un Acta a MOLLET DEL VALLES ,, Buenu per els que no tingueu noticia EL Actual Alcalde Socialista Español del P.S.O.E. = P.S.C. FA 4 ANYS ESBA VOLGUER puja el seu sou un 35 % EN PLENA CRISIS eCONOMICA MENTRES ELS TREBALLADORS PERDIEN LA FEINA el aLCALDE Es un dels 40 ALCALDES CORRUPTES Que ban atrapar con lladres de COBRAR SOBRASOUS EN DIETAS que no tenian que cobrar el es un dels 40 .. EL ES ALCALDE Per que C.I.U. Convergencia no va volguer fer un PACTA Per fer-lo fora amb altres partits politics entre els E.R.C. ARA MOLLET DEL VALLES Sera un Ajuntament que mandaran P.S.O.E. = P.S.C. y CIUTADANS el de Dretas CIUTADANOS DE ALBERT RIVERA .. Res per que pogueu veura lo baix cauen els Socialistes per tenir el poder se junten amb la Dreta Española

Valoració:9menosmas
Per Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, fa mes de 8 anys

LA CUP Va dir donaria aquesta MAJORIA INDEPENDENTISTA Sempre que ARTUR MAS " Arias 3 % " no sigui el President Per masa Corrupció i mases Retallades Per lo tan si volem LA MAJORIA Caldra fer President a un Politic D´ESQUERRES Con .. JUNQUERAS es D´Esquerres i Independentista i en molt respaldo a molts pobles i ciutats el seu Partit politic I NET DE CORRUPCIÓ ... Si sou INDEPENDENTISTES i no voleu a ARTUR MAS DE PRESIDENT Voteu a LA CUP Els poden GIRAR LA TRUITA FER EL CANVI de una puta vegada posar un PRESIDENT D´ESQUERRES que no dependra de MADRID Con pasaba amb EL TRIPARTIT Ho pasaria si se junten P.S.C. ,, P.P. I CIUTADANS Con ja han fet a GRANOLLERS alla se junten per perjudicar a Catalunya

Valoració:7menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys


Indignat,

T'hi han fet caure de quatre potes.

Jo, en Tià de sempre, som col·laborador del Balears des de fa anys. Ara, un dels fills de set pares espanyolistes, presos (o pres) dins l'espiral d'intensa follia que els duu, davant la probabilitat de la independència de Catalunya i el progressiu acostament a aquesta de les Balears, no ha tengut millor idea que suplantar el meu nom: embolica que fa fort, tàctica típicament espanyola. Ja ho saps: on no n'hi ha, que no n'hi cerquin.

No entenc com hi has caigut. Bastaria que mirasses la manera d'escriure d'un i altre. Jo som una persona culta, i l'altre un espeltre (felanitxerisme) que no ho paga l'aixecar-lo si cau.

Sobretot, si hi troba gust, va seu: segons l'infant, la jugueta.

Fes una prova, Indignat: mira si el Tià espanyol escriu res que no siguin duplicats de correus meus. Veuràs que n'és incapaç: no sap escriure.

Encara no coneixes les tàctiques espanyoles, sobretot ara que Espanya està acollonida?

Valoració:5menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Diaris comarcals que he llegit aquests darrers dies, en concret de les comarques de l'Ebre, donen majoria sobrada a les candidatures independentistes, i les comarques de l'Ebre, fins ara, no eren de les més propiciatòries per al vot independentista. Per tant, cal esperar i no fiar-se de les de les enquestes, encara menys de les del CIS.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente