algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
21°

Jaume Valentí: «Els docents només volem desenvolupar la nostra feina tranquil·lament»

Entrevista amb Jaume Valentí, professor de l'IES Marratxí

Vareu haver de presentar una denúncia contra la Conselleria d'Educació perquè heu viscut uns fets que, com a mínim, són irregulars. Posau-nos en antecedents, què ha passat?

Els fets es remunten a l'any 2013, quan hi va haver la vaga de docents que va durar tres setmanes i arran d'una intervenció meva a una reunió de l'AMIPA, de la qual jo som soci, perquè el meu fill estudia a l'institut de Marratxí, resulta que la mateixa AMIPA em va convidar per informar de com estava la vaga i també per donar a conèixer la campanya d'aules buides que s'havia de fer durant dos dies. Després d'aquesta reunió es va fer una votació per veure si els pares de Marratxí es volien adherir en aquesta campanya i va sortir majoritàriament que sí, era una campanya de solidaritat dels pares amb els docents, es va fer una votació i va sortir majoritàriament que es donava suport a la petició del professorat. Una de les persones que probablement va votar en contra, em va denunciar davant la Conselleria d'Educació i el mes de febrer de 2014 vaig rebre la visita d'una inspectora d'Educació que em va prendre declaració. Des d'aquell moment, cada vegada que vaig demanar que passaria, em van dir que no sabien que passaria i que depenia de com evolucionàs el conflicte educatiu i així m'han tengut un any i mig.

Heu estat un any i mig pendent de saber si aquella denúncia tirava endavant o no, si tendria conseqüències o no... ?

No he estat esperant a ca nostra d'una manera passiva, sinó que, assessorat pel meu advocat, hem anat presentant diversos escrits on s'explicava molt bé que l'únic que demanàvem era que la Conselleria es pronunciàs en relació amb el meu cas i que em digues a veure si hi havia algun tipus de conducta irregular per part meva o si realment la denúncia s'havia arxivat.

Qualsevol tràmit que s'estàs fent, jo com a persona interessada tenia el dret d'estar-ne assabentat. Varem presentar dos escrits amb uns determinats terminis. Al final vaig rebre un escrit, ara deu fer gairebé dos mesos, on em deien que s'havia elevat la meva petició a instàncies superiors dins inspecció i després de tornar a esperar un temps prudencial, no he tornat rebre resposta i l'advocat em va recomanar que ja, directament, presentàs la denúncia, bàsicament per indefensió.

Per tant després d'un any i mig d'esperar que la Conselleria vos informi presentant una denúncia.

Bé aquesta denúncia bàsicament és per una conducta de prevaricació per part de les autoritats educatives i per indefensió d'un treballador que no té perquè estar un any i mig esperant que la Conselleria es pronunciï sobre unes diligències que s'han pres i de les quals no se l'hi ha tornat a donar cap tipus d'informació.

En qualsevol cas aquesta denúncia ha tingut conseqüències immediates, en el sentit de que heu rebut ja una contesta per part de la Conselleria.

Ha estat una cosa totalment inesperada. Encara no me'n puc avenir. Dijous a les dues de l'horabaixa em varen venir a cercar a l'aula perquè em deien que havia arribat una notificació i resulta que just el dia següent en que tot aquesta moguda havia sortit a la premsa aleshores em donen un sobre amb tota la documentació que havia demanat, perfectament ordenada i, fins i tot, amb més documentació de la que jo sol·licitava.

Com pensau que es tancarà aquest cas?

Jo no ho sé, perquè hi ha una denúncia presentada i el qui té la darrera paraula és el jutge. El que estic totalment convençut és que no he fet res mal fet. L'únic que vaig fer és demanar una votació a uns pares. Vaig demanar el suport a una campanya d'aules buides que era a nivell de les Illes Balears, que això es va fer a gran quantitat d'instituts i escoles de les Illes Balears. Un pare em va denunciar. Supòs que ell té dret a denunciar si creu que he tengut una conducta irregular però crec que, per part de la conselleria, tenc dret a saber quins tràmits s'estan fent i si m'estan afectant a mi. No puc estar un any i mig sense saber que passa. Pens que, de manera intencionada, s'ha retingut tota aquesta documentació, perquè així es crea un clima de por amb la meva persona i també amb els meus companys. I és un clima de por que m'ha afectat perquè jo, sincerament ,l'he notat. I trob que farien molt malament d'acostumar-nos a aquest tipus de conductes per part de la gent que té poder. Pareix que perquè simplement el tenen, poden atemorir a la gent. Crec que com a funcionari faig la meva feina el millor que sé i crec que no s'he m'ha d'intentar atemorir perquè jo hagi fet ús de la meva llibertat d'expressió.

Sou professor de l'IES de Marratxí. Aquest institut, en un moment determinat, va tenir molt de protagonisme, jo diria que un protagonisme moltes vegades no cercat. Tot i amb això, heu pogut continuar la vostra tasca amb una certa normalitat a partir d'una legislatura que no ha estat gens normal?

Sí, sí és així, Marratxí és un institut que ha tengut un paper molt actiu en el que han estat aquests quatre anys terribles per a l'educació i és ben cert que no és una cosa cercada per nosaltres. Hi ha una sèrie de circumstàncies que han fet que tenguéssim un protagonisme que en cap cas hem cercat.

L'institut de Marratxí surt per això però podria sortir per la quantitat de premis que té en relació a diplomes del medi ambient, notes altes a selectivitat, moltíssims premis a la creativitat i gran quantitat de guardons que té l'Institut, però es veu que interessa més destacar altres aspectes.

Només volem desenvolupar la nostra feina tranquil·lament, amb normalitat, amb els alumnes i sense crispació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Carles, fa mes de 8 anys

Molt ben argumentat. Et vessa la raó i esper que el jutge així ho vegi i sanciona com es mereix als responsables de la Conselleria d'Educació que s'han dedicat a atemorir a la comunitat educativa.

Esperem que el dia 25 de maig tenguem uns responsables més competents i que TREPITJIN l'educació.

Enhorabona !!

Valoració:1menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

"Els docents només volem desenvolupar la nostra feina tranquil·lament (I EN CATALÀ)".
Os falta acabar la frase.

Valoració:-2menosmas
Per Josep Valero, fa mes de 8 anys

La foto anterior era de l'assemblea convocada per l'APIMA de l'IES Marratxí, i a on s'havia convidat a l'assemblea de docents del centre i als alumnes. A la foto surtia el representant electe dels alumnes al Consell Escolar del Centre, el president de l'APIMA de aleshores (jo mateix) i l'entrevistat. Des de l'APIMA treballàvem i es treballa per construir comunitat educativa. Des de el respecte a les persones i ales diferents idees.
Tot el meu suport a Jaume Valentí i a la comunitat educativa del IES Marratxí, abans i ara que ja no hi puc formar part.

Valoració:11menosmas
Per Julito, fa mes de 8 anys

La otra foto molaba mas.
Y lo sabeis.

Valoració:0menosmas
Per pepet, fa mes de 8 anys

Heu llevar sa foto d'aquell que duia rastas...

Valoració:0menosmas
Per Mercè Oliver, fa mes de 8 anys

Una gran persona, un molt bon professional, un exel.lent company!


Gràcies Jaume

Valoració:15menosmas
Per pepet, fa mes de 8 anys

Viva la elegancia iy la distinción.

Valoració:0menosmas
Per bacterio, fa mes de 8 anys

Donada la teva netedat argumental, t´ho degueren dir finament per no dir-te que eren del teu fill.

Valoració:5menosmas
Per Myotragus, fa mes de 8 anys

S´altre dia m´enviaren un SMS des de l´IES del meu fill, diguent que anéssim alerta perque havien trobat casos de polls entre els al.lots. Ara ho entenc.

Valoració:-11menosmas
Per wtf?, fa mes de 8 anys

he?
she?
it?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente