La morositat s'enfila fins el 6,19 % el febrer, el nivell més alt des del setembre de 1995
D'aquesta manera, la xifra absoluta d'impagaments del sistema financer espanyol suma 112.458 milions d'euros
Madrid19/04/11 0:00
La morositat del crèdit concedit per bancs, caixes, cooperatives i establiments financers de crèdit es va elevar al 6,19% el febrer davant el 6,06% de gener, un nivell que no assolia des de setembre de 1995 i que representa la cinquena pujada consecutiva d'aquesta taxa.
També a Illes Balears
- Els arquitectes de les Balears alerten dels perills de construir en rústic: «Serem un decorat de cartró pedra on serà difícil viure»
- Educació abonarà uns 35 milions d’euros als docents en compliment de la sentència que dictamina el retorn del 2,9 % a les nòmines
- Marta Sastre, víctima d'una agressió trànsfoba: «L'agent em va agafar del coll, em va tirar a terra i em va dir 'Ahora ya no eres tan valiente'»
- Denuncien una agressió trànsfoba per part d'un agent de la Policia espanyola a Palma: «Serà millor que no denunciïs. Anirem a per tu»
- L’OCB nomena Gabriel Ensenyat Comissionat de l’entitat per a la commemoració del vuitè centenari de la Conquesta de Mallorca
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La morositat és necessària i els embargaments també, pel mer fet que si no hi ha suficients garanties, el banc no prestarà (o prestarà amb interessos molt elevats). Per exemple, si a tu et donen un crèdit per comprar un immoble, contribuiràs artificialment a pujar els preus del immobles, cosa que ha passat. Els bancs han deixat molts diners sabent que l'Estat els rescataria en cas de DEF-CON 2 (la situació que vivim ara). I això ha contribuït a que beneïts e ineptes paguin "zulos" o pisos petits i merdosos a preus de pisos de Manhattan!! Comparteixo totalment això de "baixau els preus" però no esperis que passi. No vivim en un lliure mercat com als altres països més avançats on et pots comprar una casa amb jardí per la meitat de preu del que costa un pis de 60m2 a Mallorca. I saps per què? Perquè els Ajuntaments es nodreixen dels permisos de construcció i obtenen grans recursos econòmics (la majoria passen a les seves privadíssimes butxaques). I l'Estat també, molts d'imposts, obra pública finançada per l'IBI, notaris, etc. Això t'ho explica perfectament Henry Hazlitt a "Economía en una lección" disponible gratuïtament aquí: http://www.institutoaccion.com/download/62/
Es hora de que els bancs, caixes i cooperatives de crèdit (dixit) començin a vendre amb perdues, jo som el primer que voldria comprar pero amb aquets preus no vull ser jo que acepti el risc de pujades de tipus d'interes o de baixades de preus dels bens inmobles. Ja ho sabeu si voleu que comprem, baixau els preus.