Del tigre de paper al gegant dragó asiàtic
Va despertar cap als anys vuitanta i des d'aleshores no s'ha aturat de créixer. Ni la crisi mundial ha pogut amb la Xina
Mentre que la resta del món ha registrat caigudes considerables en les seves economies, el creixement del Producute Interior Brut (PIB) de la Xina ha estat del 8,7% el 2009, i amb unes previsions de creixement d'entorn del 9% per als propers dos anys, segons el Banc Mundial (BM). La professora i investigadora del grup de recerca en economia pública i del desenvolupament de la Universitat de les Illes Balears Lucia Mangiavacchi (Florència, 1980) ens ajuda a entendre el fenomen xinès, que en la seva transició cap a una economia de mercat s'ha desmarcat de la resta de països que també provenien d'una economia socialista. En l'any de la recessió mundial, una política d'increment de la despesa pública i aportar més liquiditat, són dues mesures extraordinàries que ha dut a terme el Govern xinès i que fa notar la professora.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- ‘Microcosmos mironià vs. microcosmos lul·lià’, de Montserrat Farràs, analitza les semblances entre dos genis
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.