Investigadors destaquen la «rellevància internacional» de les àmfores trobades a ses Fontanelles
CULTURA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÃAS CONSELL DE MALLORCA | CONSELL DE MALLORCA
Les primeres investigacions realitzades en les àmfores trobades l'estiu de 2019 en el derelicte de ses Fontanelles destaquen la «rellevància internacional» de Mallorca en l'estudi del comerç de l'època romana.
Així ho ha explicat un dels codirectors de l'equip que investiga les peces, el catedràtic d'Arqueologia de la Universitat de Cadis, Darío Bernal, durant una visita a les instal·lacions del Museu de Mallorca a Son Tous aquest dimecres.
Bernal ha assenyalat que les àmfores tenen «una rellevància internacional i brinden l'oportunitat de realitzar una revisió dels derelictes de l'Antiguitat Tardana».
«Són excepcionals perquè aporten moltes dades sobre una època poc coneguda de les Illes i, a més, posen de manifest la importància de Balears en les rutes de navegació i comercials», ha expressat la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets.
Durant la visita, Busquets ha agraït el treball realitzat per l'equip de la Direcció Insular de Patrimoni juntament amb un equip multidisciplinari format per investigadors de les universitats de les Balears, Cadis i Barcelona amb el suport del Museu de Mallorca.
Aquest derelicte oposat a Palma és l'únic vaixell d'aquesta època conegut en el qual han aparegut diverses desenes d'inscripcions pintades en les àmfores, segons el Consell. Part de la transcendència de la troballa radica en el fet que en molt pocs derelictes romans les àmfores han aparegut segellades amb els taps originals.
D'acord amb Bernal, «el naufragi de ses Fontanelles és una càpsula del temps que permet aproximar-se al comerç en els segles III i IV d. C., una època encara molt poc coneguda en el Mediterrani Occidental».
Així mateix, ha afegit que les àmfores tenen «un potencial científic incalculable com a document històric, la qual cosa permetrà en els pròxims anys situar a Mallorca en un lloc privilegiat en els debats acadèmics i científics sobre l'economia i el comerç romà».
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.