PP i llengua
Nou atac a la cultura en català
La revista juvenil Esquitx afronta una etapa d’incertesa sense cap mena de suport institucional a la seva tasca de normalització
El primer exemplar de la revista Esquitx sortí a la venda el setembre del 2000. Dotze anys i 50 números després, el seu futur perilla després de la sobtada interrupció de qualsevol mena de suport institucional. "El Govern ens ajudava comprant 1.850 exemplars cada trimestre, i Antoni Vera, ara director adjunt de l'IEB, i Antònia Fiol, cap del Departament de Llengua, em comunicaren que ja no se n'adquiririen més el 2013", explica la directora d'Esquitx, Sònia Delgado. Aquesta decisió per part del Govern arribà després que el Consell hagi suprimit les ajudes per a publicacions en llengua pròpia.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- ‘Microcosmos mironià vs. microcosmos lul·lià’, de Montserrat Farràs, analitza les semblances entre dos genis
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
@Miquel Milers de families no, Miquel, milions, milions n´hi ha.
Es que no es normal, a damunt se queixen de que no les compraran ses revistes, que guapo es treure un producte i que te el compri sa comunitat amb els dotbers dels cotribuyents i avires d'es conte, que poca vergonya que teniu.
Idò ara toca cercar 1850 subscriptors nous. Moure's per escoles, biblioteques i clubs esportius on hi ha milers de famílies que pagarien per rebre aquesta revista a casa cada trimestre. Ànims i endavant, que no dependre dels doblers públics ens farà més forts!
Més es va perdre a Almansa! La Cultura no ha de viure de la mamella pública! Som l'únic lloc del món on es reparteixen revistes de franc i on la majoria d'actes culturals (exposicions, presentacions de llibres...) es fan amb entrada lliure. Em sembla bé, i més en temps de crisi, que les coses es valorin i es paguin!