La dansa de l'amor carnal
L'obra escènica Panorama tradueix al llenguatge del cos els poemes de l'escriptor manacorí Miquel Àngel Riera
La companyia Telm Produccions presenta avui a Binissalem l'obra Panorama, una revisió dels poemes de Miquel Àngel Riera i del Llibre de benaventurances. L'espectacle combina la recitació de textos amb dansa i música, però tracta de reflectir a la perfecció el missatge de l'escriptor manacorí. Joan Fullana ha estat l'encarregat d'adaptar una peça que sorgí com un experiment però que, en el fons, no pretén allunyar-se gaire de l'esperit de Riera. En tot cas, el muntatge té intenció de "dramatitzar els poemes i traduir-los a l'idioma del cos: la dansa", explica el jove dramaturg. La coreografia, a càrrec de la també directora Eulàlia Bergadà, entra en perfecta consonància amb la idea de l'amor que el literat illenc expressa amb els seus poemes.
Segons Fullana, l'obra és molt "contundent amb la idea d'un amor vital i carnal" que hi apareix amb "una claredat total". Panorama és igualment un espectacle molt musical. El cantautor Marcel Cranc n'ha creat la banda sonora especialment per a l'ocasió i s'hi ha implicat des del primer dia, de manera que el seu treball s'adiu també amb els versos de Miquel Àngel Riera.
Els sons electrònics de Marcel Cranc es fusionen amb el jazz en aquesta representació teatral, en la qual el trompetista Pep Garau acompanya els intèrprets Cesca Vadell i Toni Vallès, encarregats de recitar fidelment els poemes del manacorí i dotar-los de moviment corporal. Fullana reconeix que està sorprès del resultat final i explica: "Cap de nosaltres no havia fet res de semblant, però ha sortit molt bé". Serà al parc de la Rectoria de Binissalem a les 21.30 h.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.