Foster, Príncep d'Astúries
L'arquitecte britànic rebrà el premi en la categoria de les arts el pròxim octubre a Oviedo. És l'autor del pont més alt del món
El britànic Norman Foster, considerat l'arquitecte de l'"era global" i un dels urbanistes més influents del darrer segle, ha estat guardonat amb el darrer Príncep d'Astúries de les Arts. El jurat encarregat de dictaminar el premi destacà ahir la seva obra "al servei del desenvolupament sostenible i de la llibertat", valors que també ressaltaren personalitats de la cultura. Una d'aquestes fou el director de cinema José Luis Garci, qui assenyalà que, per l'autor del pont més alt del món, "l'arquitectura és una mirada intel·lectual sobre el món i la vida". Els responsables de la fundació van qualificar ahir el treball de Foster com "d'abast universal" que conjuga "la qualitat estètica, la reflexió intel·lectual i el diàleg entre territori i ciutadania a través d'un original domini de l'espai, la llum i el material".
A l'acta consta que Foster avança l'única "polis possible en el segle XXI, al servei del desenvolupament sostenible i de la llibertat personal i social". El dictamen, el primer de la 29a edició dels guardons Príncep d'Astúries, es donà a conèixer ahir a l'hotel Reconquista d'Oviedo i s'entregarà la pròxima tardor. En aquesta ocasió el jurat ha estat presidit per José Lladó i Fernández-Urrutia, i ha estat integrat per figures com Mercedes Àlvarez, Juan Cruz, Fernando Delgado, Lourdes Fernández i Jorge Fernández Bustilo. En saber la resolució, l'autor del pont més alt del món es mostrà "contentíssim". "És un meravellós reconeixement de la importància del disseny com un catalitzador en la millora de la qualitat de vida", manifestà Foster.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.