Nathaniel Hawthorne (1841)
L'escriptor nord-americà Nathaniel Hawthorne va néixer a Salem, Massachusetts el 1804 i morí el 1864 a Plymouth, New Hampshire. Va créixer dins un ambient purità, a la seva Nova Anglaterra i fou membre d'una de les famílies més representatives de la zona. Estudià en el Bowdoin College, al Maine, on tingué Longfellow per company d'aula. Després de treballar en la duana de Boston, en aquestes dates, participà en una interessant experiència col·lectiva. Es tractava de la Brook Farm on es posà en marxa una mena de comunitat agrícola de signe transcendetalista. Aquesta experiència restaria d'alguna manera reflectida en la novel·la The Blithedale Romance, publicada el 1852 i de la qual havia estat lector, puix que el llibre figurava entre els papers; l'empresari anglès Louis L. Bateman (1840-1920), propietari de la companyia New Majorca Land Company, fundada per son pare Joan Frederic Latrobe Bateman (1810-1904) i William Hope, amb la finalitat de dessecar l'Albufera i fer-ne rica colònia agrícola. Es basà el pare o el fill en l'experiència de la Brook Farm? Conegué el vell Bateman a Hawthorne quan aquest era cònsol a Anglaterra? Resulta que Nathaniel era amic de joventut de Pierce i quan aquest fou nomenat president dels Estats Units, Hawthorne rebé el consolat de Liverpool el 1853 i anà a viure a Europa fins al 1860. Entre aquells anys viatjà molt pels països de la Mediterrània, principalment a Itàlia, i no es descarta la seva visita a Maó, quan aquell port era estació naval nord-americana, en virtut d'un tractat amb Isabel II.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.