El Museu Regional d'Artà torna a obrir les seves portes després de cinc anys

La història de la comarca podrà ser visitada de nou i divulgada entre els escolars

Garcies, Ramis, Mulet, Miquel Àngel Flaquer, Joan Flaquer i Servera, ahir durant la inauguració del museu.

TW
0

Les festes patronals de Sant Salvador foren el marc triat per la reobertura del Museu Regional d'Artà, després de cinc anys de restar tancat al públic. Dissabte vespre va ser un dia històric per al poble artanenc, que tornà a veure les portes obertes del museu, que tindrà de nou les funcions de divulgació de la història de la comarca.

A l'acte de reinauguració hi foren presents el conseller de Turisme del Govern, Joan Flaquer, la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Dolça Mulet, el conseller d'Economia i Hisenda del Consell, Miquel Àngel Flaquer, la batlessa Maria Francesca Servera, el director de la Fundació del Museu, Joan Garcies, i un membre de Sa Nostra. Totes les autoritats, en el torn d'intervencions, destacaren la importància de la reobertura d'aquest museu. La batlessa recordà que «la Fundació del Museu la integren moltes associacions i voluntaris; gràcies a tots ells, el nostre museu tornarà a ser una eina per divulgar el nostre patrimoni».

Per Servera, «volem atreure la gent amb un projecte de museu nou i modern que compta amb un gran bagatge cultural». La batlessa afegí que espera que en un futur s'hi exposin les troballes del Talaiot de ses Païsses, a la vegada que aprofità per demanar més ajuts al Govern de les Illes Balears i al Consell de Mallorca adreçades al museu.

La consellera Mulet destacà la gran iniciativa popular que ha aconseguit la reobertura del Museu Regional d'Artà. Per la seva banda, el conseller Joan Flaquer recordà que «quan érem petits veníem a visitar aquest museu i estic molt satisfet de veure com es reinaugura aquest centre, ja que som conscient de la dificultat que això suposa».

Finalment, el director de la Fundació del Museu Regional d'Artà, Joan Garcies, féu una breu història del museu i en destacà la visualització dels elements que hi acull.

Just després de les intervencions s'obriren les portes del centre perquè els artanencs poguessin tornar a gaudir-ne. Els més petits foren els que estaven més il·lusionats i sorpresos per tot el que veien a les diferents seccions d'arqueologia, història natural i etnològica, que reuneixen gran part del patrimoni artanenc fent pública la seva nova imatge.

L'edifici disposa de tres plantes. A la primera es troba la història natural, que omple les vidrieres de múltiples espècies de fauna autòctona. La segona acull la secció arqueològica, mentre que a la planta baixa hi ha una exposició temporal de Sa Nostra sobre les Illes Balears abans de l'aparició dels humans. Així mateix hi hagué paraules de record per a Llorenç Lliteras, impulsor del museu.