La novel·la rosa i altres gèneres (1925)
La barcelonina Editorial Juventud posa de moda arreu d'Espanya un gènere literari, de quiosc, que és la «novel·la rosa», venuda al preu de pesseta i mitja. La majoria dels autors són estrangers i alguns d'una certa qualitat, com és el cas de Grace Livingston Hill. Són textos ben treballats però que juguen amb la vena sentimental del gran públic. Entre els escriptors que col·laboren en la serie és sorpresa trobar-hi, entre d'altres noms igualment coneguts de la literatura general, Armando Palacio Valdés. Però en aquells dies, puix que la «novel·la rosa» apareixia cada quinze dies, sonaven els noms de Juan Aguilar Catena, Matilde Alanic, Pierre Alciette, Henry Ardel, Florencia L. Barclay, S.Blandy, Paul Bourget, Jean de la Bréte, Champol, Guy Chantepleure, Guillermo Díaz Caneja, Carlos Foley, Jorge Gibbs, Henry Greville, Eveline Le Maire, André Lichtenberger, M-López Roberts, Alicia Pujó, Berta Ruck, Williamson, Clement d'Othe, Josep Pin i Soler, Edith Wharton i molts d'altres. La publicitat era també ben pròpia d'aquell moment: «Se ha puesto a la venta 'Ceguedad', por Trouessart, sentimental y commovedora narración de una historia de amores. Abundan en ella los detalles psicológicos que tanto agradan a los lectores de gusto refinado».
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.