«L'Orde d'Oriat», una pel·lícula d'espasa i bruixeria en tota regla

El film, autoproduït, està ambientat a la Mallorca del segle XVI

TW
0

X.R.Palma.
El film L'Orde d'Oriat ja és una realitat. El que començà com un esbós d'història de mans de tres joves esporlerins, Neus Nadal, Jaume Terrassa i Francisca Grimalt, ha esdevingut tota una pel·lícula de temàtica fantàstica, dirigida per Jaume Carrió, dins la tradició del gènere d'espasa i bruixeria. L'estrena serà al recinte del col·legi públic Gabriel Comas i Ribas d'Esporles amb motiu de les festes de Sant Pere, en una projecció a la fresca que serà precedida per una benvinguda a aquests tres actors, coguionistes i coproductors a l'estil de Hollywood. El pressupost total d'aquest film autoproduït per l'Associació Cultural d'Arts Escèniques Oriat ha estat d'uns 7.000 euros. Part dels doblers els posaren els mateixos coguionistes, l'altra part s'aconseguí realitzant diferents activitats. Es féu de manera amateur, ja que cap persona de l'equip no ha cobrat res. Segons explicà Neus Nadal, «el projecte començà fa set anys, teníem una idea i volguérem fer-ne una pel·li». Així començaren a cercar gent que els pogués ajudar i sobretot que es volgués engrescar en aquesta odissea que és realitzar un llarg. Com aclarí Jaume Terrassa, «cercàrem qualque persona que sabés fer cine i que pogués dirigir el nostre guió». Aquesta persona fou Jaume Carrió, que ja havia fet curtmetratges i que en llegir el guió decidí dirigir el film si se'n retallava el guió.

El rodatge, en el qual participaren actors de teatre d'Esporles, durà un any. El doblatge, necessari per donar qualitat sonora al film, es féu en català en boca dels actors. El vestuari ha estat fet per l'equip mateix, dissenyat per Nadal.

El film, rodat en digital, conta la història d'uns al·lots que viatgen en el temps a la Mallorca del segle XVI mitjançant un objecte màgic. Allà es trobaran amb un orde de bruixes. Arran d'això viuran una sèrie d'experiències inimaginables.

Els escenaris han estat agafats de llocs històrics reals d'Alcúdia, Algaida, Banyalbufar, Capdepera, Esporles, Estellencs, Felanitx, Palma i Pollença. Per exemple: la rectoria la Granja d'Esporles, el Temple de Palma, etc. Segons Francesca Grimalt, «és una Mallorca un poc inventada, és al segle XVI, però és mediaval, sense ser ostentosa. Hem de tenir en compte que aquí el Renaixement arribà més tard».

Segons afegí el director, Jaume Carrió, «volem presentar-la a la secció amateur del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges».