Medea i el teatre (431)
Existeix una teoria, per ara poc demostrable, que el teatre romà de Palma es devia trobar a la zona, a la vora del llit de l'antiga Riera, entre el popular Bar Bosch i la cantonada del Cap del Moro. De fet, a causa d'un conseqüent i ben assumit llegat grec, no hi devia haver ciutat romana, per petita que fos, que no tingués un escenari en forma de mitja lluna i unes grades com a seients excavades en la roca-marès. Encara que la comèdia, entre d'altres divertiments, no només teatrals, sinó també esportius i lúdics, fos el gènere preferit dels llatins, la «tragèdia» clàssica, per la seva obligada qualitat i transcendència, sobrevivia, altament respectada. I el clàssic hel·lènic més conegut havia de ser, sens dubte, Eurípides, autor d'una Medea que reflecteix magistralment l'ànima femenina. Potser aquest autor és també el més biografiat, puix que ens en parlen en els temps alexandrins Filocor i Sàtir; a l'època romana, els erudits Auli Geli i Varró; i en el segle III abans de Crist, el marbre de Paros ens n'aporta igualment algunes dades. Tot això es completa amb codis medievals que també contenen informació sobre el gran tràgic, la vida del qual va del 480 al 406 abans de Crist. Medea era estrenada per primer cop el 431, quan Eurípides ja era l'autor preferit de tots els públics.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.