Can Serra afronta 4 anys d'obres en les quals prendrà part la UIB

El seu ús posterior és encara incert a hores d'ara, però la idea és que estigui vinculat amb l'artesania

Façana de can Serra, que en aquests moments està en procés de restauració integral.

TW
0

J.N.Palma.
El futur de can Serra és el més incert, en gran part pel fet que encara hi ha per endavant uns quatre anys de feina per consolidar i restaurar l'edifici. De moment, segons informà el gerent de l'Institut d'Estratègia Turística, Carles Pizà, falta poc per signar un conveni amb l'àrea d'Història de l'Art de la Universitat a fi que els alumnes puguin dur a terme pràctiques supervisades al casal.

Es tractaria de restaurar la façana i els murs mestres per deixar al descobert els originals, coberts de cal, explicà. A hores tot aquest palau gòtic està apuntalat per dins i als seus patis interiors s'hi han hagut de col·locar unes estructures metàl·liques per evitar que les parets laterals tombin.

Quant a planificacions futures, tant la Conselleria de Comerç com Cort, segons Pizà, estan considerant un ús relacionat amb l'artesania i amb els oficis. La façana posterior de l'edifici, considerat una de les joies de l'arquitectura gòtica de Palma, dóna al passeig de l'Artesania i podria servir de mostrador turístic dels oficis més tradicionals. Tot i així, la idea encara no s'ha començat a definir. El Pacte de Progrés havia previst que el palau acollís el museu de les arts decoratives.

L'immoble té la catalogació de Bé d'Interès Cultural -BIC-, motiu pel qual les feines de recuperació s'han de dur a terme amb una cura extrema. La consideració de can Serra com a BIC pot tenir també efectes per als edificis adjacents. Entre aquests n'hi ha un de públic, sense valor arquitectònic destacable, i en el qual Pizà no descarta actuar primer amb l'objectiu d'atorgar-li un ús determinat.