La història i les excel·lències de la sobrassada, compilades en un llibre

El Consell Insular edita aquesta nova obra d'Antoni Pinya i Antoni Contreras

TW
0

Amb l'objectiu de donar impuls a un dels nostres productes autòctons per excel·lència, la sobrassada, el Consell Insular de Mallorca, mitjançant la seva Conselleria de Promoció Econòmica i Ocupació, i el Consell Regulador de la Sobrassada han finançat i donat suport tècnic a l'elaboració d'un llibre titulat La sobrassada de Mallorca. Cuina i Cultura i que fou presentat ahir.

Aquesta obra, els autors de la qual són Antoni Contreres i Antoni Pinya i que té un tiratge inicial de 2.000 exemplars, recull la història, les tradicions i les qualitats alimentàries del producte i un ampli receptari de plats salats i dolços elaborats amb aquest ingredient.

Mateu Castelló, president del Consell Regulador, fou contundent en opinar que la sobrassada «és un signe d'identitat que defineix Mallorca com a poble». Per aquest motiu i amb la finalitat de recuperar la sobrassada com a element assaboritzador de la cuina mallorquina, el solleric Antoni Pinya, després de 2 anys de feina, recopilà de diferents publicacions i manuscrits del segle passat un total de 70 receptes de carn, peix, verdures i rebosteria, en les qual la sobrassada n'és l'ingredient principal o un secundari.

Per la seva banda, Antoni Contreras és l'autor de la part històrica i cultural de l'obra, i ens ofereix una visió fidedigna de l'evolució que ha experimentat a Mallorca el procés d'elaboració i curació de la sobrassada, des de la seva introducció a la nostra illa el segle XVI fins als nostres dies passant per l'incorporació el segle XVIII de l'ingredent diferenciador de la sobrassada mallorquina, el pebre vermell o pebre bord.