Un recorregut rítmic per l'obra de Miquel Bauçà omplirà Sa Nostra

Poemes del llibre inèdit «L'estat de convivència» seran recitats

TW
0

El poeta felanitxer més absent dins el panorama cultural illenc, Miquel Bauçà, es fa viu amb gran força mitjançant els seus poemes, les seves paraules. Mostra d'aquest fenomen de presència a través dels mots és La independència dels Països Catalans: una bella història, muntatge poètic que tindrà lloc el pròxim dia 30 a Sa Nostra.

Títol que recull una de les poques paraules del poeta pronuciades durant una entrevista, quan se li demanà a què aspirava amb la seva poesia, i els mots que donen nom a un dels seus poemaris. El recital, tot i que comença amb un poema autobiogràfic i fa un recorregut per les seves composicions fins a les darreres, pertanyents a un darrer llibre encara inèdit, L'estat de convivència, no segueix un ordre cronològic.

De la mà del pintor Toni de Cúber, que s'ha encarregat de l'escenografia, la poesia està ordenada amb la voluntarietat d'aconseguir un ritme temàtic. Dinàmica que pel fet d'estar pensada per un artista plàstic, es veu reflectida, i té un paral·lel en els colors. Cada recitador es vesteix d'un color determinat d'acord amb allò que vol transmetre el poema. D'aquesta manera, aconsegueixen «donar una nova dimensió a la poesia», explicà Antoni Artigues, director de l'espectacle i que va presentar el recital.

Vuit persones s'encarreguen de posar veu a vuitanta poemes, en la seva majoria procedents de l'obra El canvi, que són fruit d'una reflexió sobre la persona humana i una arma per «construir un nou sentit comú, ja que el poeta no està d'acord amb el que hi troba», en paraules d'Artigues. Una poesia crítica sobre tots els temes que ofereix la vida sense discriminació de cap: el sexe, la religió, la política, etc.