Els Amics dels Molins, nous guardonats amb la placa d'or del Cercle de Belles Arts

El president de l'Associació, Bernat Rabassa, destacà la importància d'aquests elements

TW
0

L'associació Amics dels Molins rebé ahir la placa d'or que anualment concedeix el Cercle de Belles Arts per la seva «contribució a la preservació d'un element paisatgístic i històric de gran importància». L'entrega del guardó es féu al president de l'entitat, Bernat Rabassa, que el rebé de mans de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar. D'altra banda, el director general d'Universitats, Martí March, entregà el diploma corresponent.

La presentació de l'acte, duit a terme ahir horabaixa al Casal Balaguer, comptà amb nombrós públic i anà a càrrec del president del Cercle de Belles Arts, que justificà l'entrega del distintiu en el fet que «amb una política pragmàtica, Rabassa ha sabut apropar-se a Maria Antònia Munar, una persona molt sensible a la protecció del patrimoni, per impulsar la feina d'estudi i conservació dels molins».

Un dels membres de l'associació, el doctor Bartomeu Mestre, posà en relleu algunes dades històriques sobre aquestes construccions, com el fet que a Mallorca hi havia 895 molins fariners, dels quals 200 han desaparegut. Fet en el qual radica, segons Mestre, l'interès a conservar aquest gran valor cultural.

El bell atractiu turístic que també tenen fou un altre dels aspectes considerats per Mestre.
En rebre la placa, Rabassa tingué unes paraules d'agraïment per al públic congregat, i alhora exposà que «els molins són un dels elements més simbòlics del nostre paisatge», i volgué deixar constància del suport de les autoritats insulars perquè l'associació que presideix hagi pogut fer la seva feina.

Gràcies a aquest suport, en poc temps Rabassa espera veure la recuperació de tots els molins del Jonquet, així com l'habilitació d'un museu dedicat a aquestes antigues construccions.