cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

[VÍDEO] La Policia espanyola també ocupa la UIB

Davant la protesta absolutament pacífica dels manifestants de l'Acampada per Palestina a la UIB, el Consell de Direcció de la Universitat ha decidit sol·licitar la intervenció de la Policia espanyola, aquest dimecres horabaixa.

«La decisió s'ha pres en resposta a la persistència dels ocupants a romandre a l'edifici i als repetits incompliments de les normes de convivència universitària, així com dels compromisos prèviament acordats. Aquests acords incloïen no traslladar les reivindicacions ni pertorbar les activitats acadèmiques dins els edificis i respectar el funcionament normal de l’activitat acadèmica al campus», ha explicat el Consell de Direcció.

Cal recordar que aquest dimecres mig centenar d'estudiants s'ha manifestat al campus de Son Lledó per a dir al rectorat del centre que «ja n'hi ha prou de complicitat» amb el genocidi a Palestina i, després de la protesta, alguns d'ells s'han encadenat a les portes de l'edifici i han okupat el rectorat.

Així li ho han traslladat al mateix rector de la UIB, Jaume Carot, aquest grup d'estudiants, convocats per l'Acampada per Palestina, que ha partit des del punt en el qual mantenen la seva acampada, fins a les oficines del rectorat.

El Consell de Direcció de la UIB ha assegurat que lamenta «profundament que no hagi estat possible establir mecanismes de comunicació i diàleg amb el col·lectiu Acampada per Palestina». Tot i que comparteix el «compromís en la defensa de la pau i els drets humans a Palestina», assenyalen que «la negativa dels acampats a respectar els acords prèviament establerts ha impedit una resolució cordial d'aquesta situació».

Per la seva banda, des de l'Acampada per Palestina han remarcat que el rector ha demostrat que «prefereix la censura al diàleg» enviant la Policia espanyola. «Han vingut amb sis o set furgons i entre 15 i 20 policies i ens han tret fora de Son Lladó, un per un. Han identificat tothom. En principi no hi ha cap lesionat però sí que hi ha una persona a la qual li han fet mal als canells», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís F. Lorenzo, fa devers d'un mes
@xisca : la policia de Sánchez (i González, Vera, Corcuera, Roldán, Bono, Guerra, Rodríguez Ibarra) i de Yolanda Díaz (PCE), govetnants amb el suport d’ERC i Més per Mallorca. Fins i tot, la policia dels socis d’Otegi i Puigdemont. La mateixa policia del govern d’esquerra ataca als estudiants? Què farà Més per Mallorca? Seguir donant suport a Sánchez? Farà…. Una nota de premsa per quedar bé amb les bases però mantindrà al Ministre d’Interior.
Valoració:0menosmas
Per Toni, fa devers d'un mes
Una okupación nunca es pacífica
Valoració:-5menosmas
Per xisca, fa devers d'un mes
Jo pensava que la policia era allà, per evitar un possible atac d'algun sionista emprenyat....
Valoració:4menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo, fa devers d'un mes
Bon dia. Això requereix la dimissió del Ministre d’Interior Santiago Abascal i del President Feijoo. O és la policia sota ordres del PSOE d’Armengol i Sánchez mantingut per ERC i per Sumar? O direm que ha estat una operació fora del control del govern progressista, republicà i federalista? Que ni tan sols Delegació de Govern ha donat ordre per ocupar la UIB. Feijoo dimissió! Abascal a presó pels crims d’Estat (GAL, Llei Corcuera i ara això). En tot cas, el propi moviment estudiantil hauria de vigilar que no tingui partidaris de l’extermini jueu, nacionalistes indoaris que uneixen des d’Iran fins a l’Europa nazi i part dels àrabs contra el poble d’Israel. Però no és necessari ocupar la UIB per fer un llistat de partidaris de l’extermini jueu i de gent que encara no ha condemnat l’atac al festival de música del 7 d’octubre del 2023. Dit això un servidor vol pau al món i que si Israel deixa d’atacar Gaza i hi torna a haver pau els qui volen imposar una religió a tots els humans, sense drets d’homosexuals i promouent tràfic de dones i menors. que no tornin a atacar als seus veïnats, que no són com ells ni ho volen ser. Els jueus, un poble que no tenia Estat i estava a punt de perdre la llengua, ara fruit d’atacs contra els seus festivals de música. I què han de fer davant l’extermini? Esperar als trens i a les dutxes amb gas? Tenen dret a defensa pròpia. Salut.
Valoració:-3menosmas
Per Jaume, fa devers d'un mes
Quin trist paper, Carot. Què trist que la UIB no sàpiga gestionar una manifestació pacífica sense la policia. Què cínic el doble sedàs. Què miserable no reconèixer un genocidi que clama al cel. En aquests moments, la UIB em fa vergonya.
Valoració:13menosmas
Per De Asprer, fa devers d'un mes
Esteim a ESPANYA ... i que voleu que vingui ... els alemans ??? I damunt som tant beineits els espanyols de reconeixer un estat assasi.
Valoració:-18menosmas
Per Chema Benito Bercero, fa devers d'un mes
El comportament del rector ha estat totalment impresentable. Quan realmente va haber violencia, una agressió a un acampar pero un neonazi, no va cridar a la policía, no tant sols ha posat la denuncia. I quanta pressa en cridar la avui davant una protesta PACÍFICA.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente