algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
24°

Dos operaris d'una empresa insulten el director de l'escola de Campos: «Eres un puto nazi catalanista» i criden «De este colegio saldrán todos tarados y maricones»

Aquest divendres matí s'han produït uns fets greus al col·legi Joan Veny i Clar de Campos, provocats per dos operaris d'una empresa privada de control de plagues, contractada per l'Ajuntament.

Els operaris han entrat al despatx de la Direcció del centre i han dit que eren allà per passar el control de plagues. El director els ha demanat «Bon dia, vos envia l'Ajuntament?». Un d'ells ha contestat: «eh? No te entiendo». Aleshores, el director li ha fet la mateixa pregunta en castellà.

Posteriorment, els dos operaris han comentat en veu alta un decàleg en català d'escola coeducadora, penjat a la paret exterior de Direcció, mentre deien: «Saldrán todos tarados de este colegio, tarados y maricones».

El Director de l'escola explica que «Quan he sentit el que deien els hi he fet saber que m'acabaven de dir que no m'entenien, però que sabien llegir en català perfectament i que havien de respectar tot el que estava escrit al decàleg perquè estaven dins un centre educatiu».

En aquell moment l'han començat a insultar amb termes com «puto nazi catalanista». El Director els ha dit que sortissin immediatament de l'escola.

El docent explica que «Un dels dos s'ha acostat a un pam de la meva cara i cridant com un posseït m'ha començat a dir en català que a ell quan li xerraven en mallorquí xerrava en mallorquí i si li xerraven en castellà ho feia en castellà i que jo era un nazi. Li he tornat dir que havien de sortir i han agafat portal cridant».

Cal ressenyar que han presenciat els fets dues caps d'estudis i una mare d'alumnes del centre.

Els fets s'han posat en coneixement de l'Ajuntament i de l'Obra Cultural Balear que ha demanat a l'Ajuntament que intervengui immediatament i actuï davant l'empresa a la qual pertanyen els operaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per Menorquí, fa 8 mesos
Com s'ha arribat a aquest punt on els nyordos fan i desfan? És moment de donar la volta a la truita.
Valoració:3menosmas
Per Almogàver, fa 8 mesos
@Gonella:
El renegat ets tu i no ho saps!!!
Valoració:0menosmas
Per Androna, fa 8 mesos
Tota una mostra de gust per la diversitat.
Espanyols...Llepen les botes nordamericanes y alemanyes, però no soporten tot allò que sigui català. D'ells se'n pot esperar tot menys democràcia.
Valoració:3menosmas
Per Josep, fa 8 mesos
Any 1983. Valencià fent la mili a Mallorca. " Este es polaco " me va dir un sargento chusquero".
Gràcies. Més militant lingüístic desde aleshores.
La última.:" El valenciano ( el parlar valencià-català) es una tonteria". Jo segueixc amb la tonteria fins que m'enterren.
Valoració:5menosmas
Per Aturmeda, fa 8 mesos
Per què no es diu el nom de l'empresa i així evitarem que es pugui repetir aquest cas?
Valoració:6menosmas
Per xisca, fa 8 mesos
Anem a lo nostre, mallorquins. Ens tenen més por de la que creieu, i això les fa dir tonteries. Ni cas. No tenen fonaments per saber de que parlen, i ho capgiren amb insults. Posau terra i temps pel mig, i anem fent feina.
Valoració:2menosmas
Per Xx (ver), fa 8 mesos
Recordem a la Carme Junyent dient que EL CATALÀ DEPENDRÀ DE CADASCUN DE NOSALTRES. Per tant catalans, hem d'actuar en conseqüència. Vinga, som-hi !
Valoració:8menosmas
Per Margalida, fa 8 mesos
Jo conec al director i tela marinera. Es mes xulo que un vuit.
Sa veritat, jo crec als operaris.
Saludos
Valoració:-18menosmas
Per Maria, fa 8 mesos
Tot això s’ha convertit en un mal somni pels mallorquins, pels ciutadans als quals aquesta terra els ha fet no només estimar-la, sinó cuidar-la, preservar-la, protegir-la, front a uns partits PP/VOX que el que volen es dominar-la, subjugar-la.

Venim d’uns anys de pau, de complicitat, de la pedagogia de la convivència (gracies a la labor encomiable dels mestres a les nostres escoles i la societat civil), i ens hem topat amb els elements més indesitjables, que el que volen és la confrontació, i jo em deman quin és el seu lligam o la intensitat del seu lligam amb la nostre terra que també és seva?, no puc deixar de pensar que un dia aquests lligams els varen acompanyar i que ara han abandonat.

Tot això té una responsable amb nom i cognom: MARGA PROHENS
Valoració:13menosmas
Per Unaperaquí, fa 8 mesos
No val la pena discutir amb els trols, només capgiren la història i diuen desbarats per provocar i fer perdre el temps contestant. I tanmateix és com jugar a escacs amb un colom: tirarà totes les peces, és cagarà pel tauler, i a sobre s'hi passejarà com si hagués guanyat
Ara, si algú té el temps i vol contestar per divertir-se un poc, endavant!
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente