cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

L'OCB qualifica d'atac a la llengua la decisió de la UIB i Educació de repartir les proves de la PBAU en català i castellà

L'Obra Cultural Balear ha qualificat «d'atac contra la llengua catalana» la decisió que han pres la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d'Educació de fer el repartiment de les proves de la PBAU en català i castellà.

La històrica institució ha assegurat que aquesta decisió «va en contra de la Llei de Normalització Lingüística i del Reglament d'Usos Lingüístics de la UIB». El darrer 3 de juny, des de l'OCB ja van lamentar que es trencàs el funcionament normal d'aquestes proves «que sempre han garantit els drets lingüístics de tots els examinands».

Un total de 4.773 alumnes de les Balears estan duent a terme aquest dimarts, dimecres i dijous les proves de batxillerat per a l'accés a la Universitat. La comissió organitzadora de la prova, formada per representants de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i de la Universitat de les Illes Balears, ha decidit facilitar l'enunciat dels exàmens en català i castellà després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears admetés a tràmit un recurs presentat per l'entitat ultraespanyolista PLIS contra el sistema utilitzat fins ara.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dic, fa 11 mesos
periolisto: Serà que a vosaltres el català als països catalans l´estimeu amb bogeria.Tens la cara molt dura.
Valoració:3menosmas
Per Mallorquín, fa 11 mesos
Ni un euro de nuestros impuestos a la obra cultural pancatalanista.

Valoració:-15menosmas
Per Unaperaquí, fa 11 mesos
Castellà és oficial per imposició i dret de conquesta. No és el nostre idioma, i no hauria de ser ni oficial. Altra cosa és que hagi de ser respectat com qualsevol altra llengua, però no hauria de ser ni deure obligatori, ni oficial.
Valoració:16menosmas
Per Catalunya insular, fa 11 mesos
El castellà/espanyol oficial per imposició colonial.
Valoració:19menosmas
Per Ja ho val!, fa 11 mesos
No hi havia cap.motiu per fer els exàmens en Castellà, perque el TSJIB només ha admès a tràmit el recurs d'uns destructors, però no ha dictat cap sentència.
Si perque governaran els feixistes ja ho posen al seu gust, el que passarà serà que tancaràn la Universitat, perque el que cerquen és fer mal.
Valoració:15menosmas
Per Un, fa 11 mesos
Es que aquesta legislatura com que governava el pacte d’esquerres tot anava bé. Cap manifestació en contra no fos cosa que se incomodassen. I passa el que passa
Valoració:12menosmas
Per periolisto, fa 11 mesos
Les da alergia el castellano. Pues también es oficial
Valoració:-13menosmas
Per Balearium, fa 11 mesos
Ataque o sentido comun....
Valoració:-14menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
La OCB, otra secta.
Valoració:-15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente