cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Ha mort l'economista Miquel Alenyà Fuster, qui va ser president de l'OCB, director de la Fundació Sa Nostra i president de la Creu Roja

213939
Jaume Muntaner - Diccionari d'historiadors de l'art català, valencià i balear

Ha mort l'economista i estudiós de l'art Miquel Alenyà Fuster (Palma, 1939). Alenyà ha treballat en l’àmbit de la gestió empresarial en diverses entitats financeres, entre les quals destaca la caixa d’estalvis de les Balears Sa Nostra, on ha estat treballador, directiu i director gerent de la Fundació. També ha estat director de l’Informe econòmic i social de les Illes Balears (1968-2000), president del Cercle d’Economia de Mallorca i president de la Creu Roja Espanyola a les Illes Balears (2003-2015).

Tot i que destaca la seva relació amb el sector econòmic i empresarial, Miquel Alenyà va fer nombroses aportacions en l'àmbit de la cultura: president de l’Obra Cultural Balear (1987-1989), col·laborador de la Gran enciclopèdia de Mallorca, membre del consell editorial del Diari de Balears i col·laborador del seu suplement cultural L’Espira. Ha format part del consell de direcció de la Gran enciclopèdia de la pintura i l’escultura a les Balears i és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de les Illes Balears, de la qual ha estat president (2005-2008). L'any 2000 va rebre el Premi Ramon Llull en reconeixença als seus mèrits en el camp de l'anàlisi econòmica.

Entre les seves obres, a més dels estudis sobre estructura econòmica i intervenció social, es troben articles i col·laboracions en la premsa illenca sobre turisme, cultura, cinema, música i el món de l’art, especialment de la pintura a Mallorca.

L'any 2017 va publicar un llibre amb les seves memòries: Del meu record. Memòries 1939-2017 (Palma, Lleonard Muntaner, 2017).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gabriel Alenyà Serra, fa dervers d'un any
Aquí deixo el final d'un missatge que amb data 18/11/2020, vaig rebre del meu parent Miquel Alenyà:
Benvolgut Biel, magnífiques fotografies. Amb les explicacions que em dones, són emocionants d'allò més. T'agraesc molt que em facis compartir aquestes experiències jovenívoles, tan sanes i tan formatives.
Varem ser un privilegiats i encara ho som!!!!!.
Jo entre el 1956 i el 1959 vaig estar al Seminari de Palma. Després vaig residir 2 anys (1959-1961) al Col.legi Espanyol de Roma. Tot plegat va ser una experiència enriquidora i molt duradora.
Una abraçada virtual, Miquel Alenyà "Fuada".
Valoració:2menosmas
Per Gabriel Alenyà Serra, fa dervers d'un any
He sentido mucho y me ha causado una gran pena la muerte del amigo y pariente lejano Miquel Alenyà, El cual se honraba de sus raices alcudienses.

Por este motivo el Ayuntamiento de Alcúdia lo invitó un año a que hiciera el pregón de las fiestas Patronales de San Jaime.
En alguna ocasión aceptó mi invitación de pasar un día en Alcúdia con su familia.

En su día colaboré con él en el libro que escribió sobre la historia de nuestro apellido que tituló: "Els descendents de n'Alenyà d'Alcúdia".

Descanse en Paz, Miquel Alenya "Fuada"
-
A Miguel le gustaba recordar el apodo o" mal nom", "Fuada", con que sus antepasados fueron conocidos en Alcúdia desde el siglo XVII, hasta que que se ausentaron de Alcúdia.

En su día colaboré con él en a historia
Valoració:0menosmas
Per Damià, fa dervers d'un any
Em dol la mort de'n Miquel, una gran persona, cult, generós i amb una inesgotable vocació de servei.
Descansi en pau. Fins sempre, amic.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente