cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Jutgen l'exdiputat Josep Ramon Balanzat, acusat d'abusar de menors a Sóller

La Fiscalia demana una condemna de set anys i mig de presó per a l'exdiputat autonòmic Josep Ramon Balanzat per abusos i assetjament sexual quan era coordinador de l'escola d'adults de Sóller. Balanzat va ser diputat d'Els Verds Eivissa al Parlament entre el 1995 i el 1999 i director general de Cooperació entre el 2007 i el 2011.

El ministeri públic situa els fets entre l'octubre i el novembre del 2020 quan, segons l'acusació, l'home feia palmades al cul durant les classes a una de les seves alumnes, que tenia 17 anys. En una ocasió, la va fer sortir de l'aula i li va tocar els pits. A més, li deia contínuament que volia besar-la i pagar-li a canvi de sexe.

A una altra de les alumnes li va enviar nombrosos missatges a través de WhatsApp en què li demanava fotografies. «Almenys podries deixar que et vegi en videotrucada com en pla sexy», li va dir en un d'aquests missatges.

La Fiscalia relata un altre episodi en què Balanzat hauria abusat sexualment d'un nin de 12 anys, cosí d'una d'aquestes alumnes. El docent va entrar a l'aula on el menor estava sol i el va besar.

L'exdiputat Josep Ramon Balanzat ha negat aquest dimarts tots aquests abusos, ha afirmat que són una «invenció» i ha atribuït els missatges a través del telèfon mòbil a la voluntat que l'alumna «se sentís estimada, còmoda i empoderada».

El fiscal demana per al professor penes de presó per delictes d'abús i assetjament que sumen més de set anys de presó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
I va pel carrer tant tranquil ? Algun psiquiatre el tracta? Qui se planteja seriosament aquesta lacra de violadors? Per que no surt cap noticia dient que algun familiar, o la mateixa víctima les ha ventat de valent?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente