algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.28°
11°

El porter d'un local de Palma nega l'entrada a un grup de joves que li parlaven en català i els fa la salutació feixista, mentre crida «Arriba España!»

Un ciutadà de les Illes Balears ha fet arribar a dBalears la narració dels greus fets ocorreguts la matinada de diumenge, 29 de gener a un local de copes anomenat 'Baum', situat al carrer Blanquerna de Palma.

Un empleat del local els va impedir l'accés al local pel fet d'haver-li parlat en català. Però no només es va limitar a impedir-los l'accés, sinó que els va amenaçar i va fer dues vegades la salutació feixista, mentre cridava «Arriba España!»

Aquesta és la narració dels fets i que ja s'ha presentat davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern:

«La matinada entre el dissabte 28 i el diumenge 29 de gener, érem per Palma amb quatre amics més. Molts locals estaven tancats, però nosaltres volíem fer una darrera copa i vàrem trobar obert un local anomenat 'Baum', situat al carrer Blanquerna. Vàrem decidir provar sort. Eren devers la 1.50 de la matinada i vàrem intentar entrar-hi. Davant la porta, ens vàrem trobar un porter que ens va demanar que li ensenyàssim l’interior de les motxilles que portàvem un dels meus amics i jo. Al meu amic, a més, que portava dues botelles, les hi va fer tirar totes dues. Ell va acceptar tirar-ne una sense problema, però va demanar-li si podia entrar amb l’altra botella, perquè era reutilitzable i estava buida. Davant açò, el porter ens va ordenar que li parléssim en castellà. Nosaltres li vàrem tornar a dir que la botella estava buida: li vàrem repetir en català, de forma més pausada perquè ens pogués entendre. L’agent de seguretat privada del local ens va tornar a dir que 'en castellano!', per la qual cosa el meu amic li va tornar a demanar, aquest cop en anglès, si podíem entrar amb la botella buida. Una altra de les meves amigues li intentava explicar que nosaltres teníem dret a expressar-nos en català, cosa que va provocar que ell ens indicàs que no podíem entrar al local. Després d’uns segons de discussió, el porter del local va fer una salutació feixista mentre exclamava 'Arriba España!'. Aquest crit va provocar algunes reaccions de rebuig per part nostra, davant les quals ell va tornar a fer una salutació feixista repetint el mateix crit. Finalment, vàrem partir. Quan érem uns metres enfora, el porter encara va amenaçar al meu amic amb agredir-lo físicament i dient-li 'luego lloras'».

El denunciant ha declarat a dBalears que «entenc que aquesta discriminació suposa una vulneració, almenys, del dret a la igualtat i no discriminació recollit a l’article 14 de la Constitució espanyola i del dret d’utilitzar el català recollit a l’Estatut d’Autonomia i a la Llei de normalització lingüística».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Obvi, fa dervers d'un any
No volien que sabessin que a dins el local es fa proselitisme?
Valoració:9menosmas
Per miquel, fa dervers d'un any
A Mallorca al igual que a València i Catalunya tenim una infecció de tots aquests infrasers hispànics, només ens en lliurarem amb la independència.
Valoració:16menosmas
Per Catalunya sencera, fa dervers d'un any
@ pau

Nosaltres som els catalans de Mallorca; per tant, som tan catalans com els de la resta del nostre territori (insular o continental). Per altra banda, d'acord que la solució és la independència del conjunt de la nació catalana (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).

Ni França ni Espanya ni Itàlia!
Valoració:14menosmas
Per Maria, fa dervers d'un any
Bones a tots, com veig que es tracta d'assenyalar amb el dit, idò poden anar a fer una volta per Blanquerna o rodalies, meam quants de bars tenen ses banderes penjades. N'hi ha un bon parell. I els propietaris xerren mallorquí.
Que a les dues de sa matinada, gats i fent es pardal, no importa fer d'abanderat de res. Si vols entrar... ho sabem tots. Dins, per fer uns beures, no crec que demanin la nacionalitat als cambrers. Ni tampoc que la música sigui rock català. Li donam importància a coses que realment no la tenen.
Valoració:-22menosmas
Per Llegiu les ressenyes, fa dervers d'un any
Els fatxes que contaminen per aquí obliden tots una cosa molt important, segurament hipnotitzats per la seva curtor estratosfèrica i les seves ínfules colonialistes. Aquí el client som jo, i jo decideixo a qui dono els meus diners a canvi d'un servei satisfactori. I als fatxes, ni aigo. Vos queda clar?.
Valoració:12menosmas
Per anton, fa dervers d'un any
@Maria : A aquestes alçades ja tindries de saber que els propietaris,porters,cambrers,,,quan els volen entrevistar per saber que a passat es neguen a parlar,amenacen o els insulten.
Valoració:10menosmas
Per Elisa, fa dervers d'un any
Porter: Border line... De tota sa vida...no li trob rés de raro a d'actitud.
Valoració:11menosmas
Per Llull, fa dervers d'un any
Avui els fatxes no parlen del TJUE.
Valoració:13menosmas
Per pau, fa dervers d'un any
Només hi ha una solució. Anar amb els catalans i marxar d'espanya
Valoració:19menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any
Maria.-
Te han freído a negativos porque pides lo que cualquier persona con un mínimo de seny pediría.
No se trata de creer o no a ciegas, se trata de saber exactamente lo que pasó contrastando pareceres. La trurbamulta no ve más allá de su nariz; unos porqué están totalmente colonizados desde la escuela y los otros, más o menos ya se sabe.
No tienes nada que hacer. Ni escribiendo en catalán te han respetado. Como paso totalmente, empleo el castellano, entre otras cosas, para cabrearlos.
Valoració:-38menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente