muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
18°

L'Audiència Nacional espanyola jutja aquest dilluns la branca radicada a Mallorca dels 'Àngels de l'Infern'

Aquest dilluns començarà el judici contra 47 presumptes membres i col·laboradors d'una branca de la banda motera 'Els Àngels de l'Infern' radicada a Mallorca. La Fiscalia els acusa de més d'una desena de delictes, entre els quals el d'organització criminal, i els demana una suma de gairebé 300 anys de presó.

L'organització, fundada el 1948 als Estats Units d'Amèrica, funciona teòricament per «capítols» independents, tot i que sovint s'ha demostrat una estructura fortament jerarquitzada entre els seus diferents integrants amb un control intern violents i coactiu. Operen a diferents llocs del món, participen de diverses activitats delictives, sobretot relacionades amb el narcotràfic i l'explotació sexual, i utilitzen mitjans violents per a la consecució dels seus fins.

L'ordre de processament, dictada en el seu moment pel jutge instructor Eloy Velasco, situava al capdavant de l'organització al ciutadà alemany Frank Hannebuth, fins llavors líder del grup a Hannover i considerat com un dels principals dirigents dels 'Hells Angels' a Europa. No obstant això, Hannebuth hauria comptat amb l'ajuda de Khalil Yousafi i el seu germà Abdelghani, dos lloctinents que li haurien facilitat el lideratge a Mallorca, juntament amb altres líders d'inferior rang.

La majoria dels acusats, segons relata la fiscalia, «ostentaven un alt nivell de vida» i eren propietaris a través de persones interposades de béns mobles i immobles. Destaca que l'activitat criminal del grup es basava especialment en l'ús de la violència i la intimidació com a «part intrínseca de la seva conducta i reputació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.