algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'Audiència de Palma confirma la condemna al jove que va gravar policies espanyols entrant en un pis durant el confinament

L'Audiència Provincial de Palma ha confirmat la condemna del pagament d'una multa de 2.520 euros i la indemnització a cadascun dels quatre agents amb 3.000 euros per «danys morals» al jove acusat d'un delicte de calúmnies per gravar a policies espanyols entrant en un pis de Ciutat el maig de 2020, en ple confinament.

Així, tal com ha publicat aquesta setmana el diari Última Hora, la secció primera ha desestimat el recurs d'apel·lació del jove i ha confirmat la condemna que va interposar en contra seva el jutjat penal número 6 de Palma, que va absoldre el jove dels delictes d'intrusismes, desobediència greu, injúries i contra la pròpia imatge.

L'incident va tenir lloc la matinada del 9 de maig de 2020 en la fase 0 de la desescalada. Diversos agents de la Policia espanyola van acudir a un pis del Passeig Marítim després de la telefonada d'una veïnada. Quan arribaren a l'habitatge, segons els policies, l'amic del jove els va deixar entrar. «Ens va obrir la porta i ens va dir 'passeu i comproveu'», va relatar un dels agents i van corroborar la resta de policies espanyols en les seves declaracions.

L'acusat, per part seva, va insistir durant la vista, celebrada el passat 24 de gener, que no va escoltar el seu amic donant-los permís per a accedir a l'habitatge i que els agents no disposaven de la pertinent ordre judicial. «Potser estic equivocat, però en aquell moment vaig fer el que creia que era correcte», va declarar.

La defensa de l'acusat va recórrer la decisió perquè al seu judici no va quedar demostrat que el jove sabés que l'habitant de l'habitatge deixés passar als agents, extrem que l'Audiència Provincial ha desestimat. Igual que una rebaixa de la responsabilitat civil, que el Tribunal considera «proporcionada».

«Danys morals»

En aquest sentit, aquest dissabte el sindicat policial JUPOL ha assegurat que la ratificació de la sentència «almenys repara els danys morals i l'honor» dels agents espanyols implicats.

Així, segons Chechu Enrique, secretari regional d'aquest sindicat, aquesta sentència «no fa més que demostrar l'actuació perfecta i completament ajustada a Dret dels agents que van participar en aquesta intervenció».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Si per una qüestió de simple honor et poden etzibar aquestes multes demostra fins a quin punt estam en indefensió davant s’estat. I es sindicat Jupol es caracteritza per ses seues postures ultradretanes
Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Si per una qüestió de simple honor et poden etzibar aquestes multes demostra fins a quin punt estam en indefensió davant s’estat. I es sindicat Jupol es caracteritza per ses seues postures ultradretanes
Valoració:3menosmas
Per ja heu saps, fa dervers d'un any
El pasarse de listo, tiene estas cosas.
Ahora toca pagar.
¿Recoleta?.
Empiézala tú y ya me contarás cómo te ha ido.
Mis cuatro perras, no están para cosas raras.
Valoració:-1menosmas
Per Gràcies a una "marianada" de la passada dècada, fa dervers d'un any
Un altre regalet enverinat del PP, que quan va reformar el Codi Penal, enlloc de reformar el capítul dels allanaments de propietat i els abusos de les financeres amb els desnonaments o els prèstecs lleonins, com que a ells el que els preocupava era que no els imputàssin per corrupció, que no se féssin moltes manifestacions per no tenir mala fama internacionalment i que no se sapigués que se tornava a desplegar la violència policial després dels terribles fets del 1-10-17 a Barcelona. varen tipificar com un delicte greu el fet normal i democràtic de gravar als policies quan realitzaven "les seves funcions" malgrat aquestes suposades funcions massa vegades també comportaven actes violents contra ciutadans desarmats i en actitut pacífica.
Però com que la Justícia també està presa per la dreta, surten aquestes sentències tan poc exemplars amparades en unes lleis que son de tot, tret de justes. .
S'hauria de fer una recolecta, per ajudar econòmicament a aquests joves, i que poguéssin recórrer al tribunal Europeu. Tanmateix un cas més o menys de manca de democràcia i d'injustícies ja no vénen a compte. " Prevaricar consiste en elaborar a dabiendas leyes injustas. Y también en dictar sentencias injustas"
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente