muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Els incendis més greus de la darrera dècada assolen el País Valencià

La Vall d'Ebo pateix el pitjor incendi de l'última dècada al País Valencià, les flames segueixen avançant sense control.

El foc ja té un perímetre de 80 quilòmetres i ha arribat a les 11.000 hectàrees afectades, però podrien arribar a ser 15.000, segons ha explicat el batle de Pego, que és una de les poblacions de la Marina Alta més afectades per l'incendi.

«A part d'eixir del perímetre, el foc també crea nous incendis a dins», ha detallat Enrique Moll. En aquest municipi durant la vesprada de dimarts s'han hagut de desallotjar dues urbanitzacions.

Es tracta de la zona de les Verdales i de les Comes, amb una afectació d'entre 300 i 400 persones desallotjades, que se sumen a les més de 1.000 que ja havien hagut de partir de ca seva en altres municipis d'aquesta zona entre la Marina Alta i el Comtat, i que en molts casos s'estan refugiant en espais habilitats, precisament, a Pego.

Incendi a Castelló

Aquest dilluns s'ha declarat a Begís, a la comarca valenciana de l'Alt Palància, ja afecta almenys 800 hectàrees i té un perímetre de 20 quilòmetres. «És una situació extremadament complicada, molt difícil», ha explicat aquest dimarts al vespre el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en una declaració a la premsa en què ha remarcat que ara «és prioritari garantir la màxima seguretat de les persones».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pompier, fa dervers d'un any
No existeix, però es crema.
Valoració:0menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Comunidad Valenciana.

“País valenciá” no existe.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente