nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Apunyalen l'escriptor Salman Rushdie durant una conferència

L'escriptor angloindi Salman Rushdie, autor d'Els versos satànics, ha estat apunyalat aquest divendres a l'escenari durant un acte a l'estat de Nova York, a la població de Chautauqua.

Segons un testimoni dels fets, Rushdie hauria estat apunyalat «diverses vegades» abans que els agents de seguretat hagin pogut reduir l'atacant. L'agent de l'escriptor ha dit que l'estan operant de les ferides en un hospital local, el UPMC Hamot.

Fàtua

La publicació dels 'Versicles satànics' el setembre del 1988 va provocar una controvèrsia immediata en el món musulmà a causa de la suposada irreverència amb què s'hi tracta la figura del profeta Mahoma. L'Índia va prohibir el llibre el 5 d'octubre i Sud-àfrica el va prohibir el 24 de novembre. Al cap de diverses setmanes, el Pakistan, l'Aràbia Saudita, Egipte, Somàlia, Bangladesh, el Sudan, Malàisia, Indonèsia i Qatar també l'havien prohibit. El 12 de febrer de 1989, cinc persones varen ser abatudes pels trets de la policia durant una protesta contra el llibre a Islamabad.

El 14 de febrer de 1989, un edicte religiós, o fàtua, instant a l'execució de l'escriptor, va ser llegit a Ràdio Teheran per l'aiatol·là Ruhol·lah Khomeini, el líder religiós de l'Iran. L'edicte acusava el llibre de «blasfèmia contra l'islam». A més, Khomeini va acusar Rushdie del pecat d'apostasia, l'abandó de la fe islàmica que segons els hadits, o 'tradicions' del profeta, ha de castigar-se amb la mort. Khomeini també va fer una crida a l'execució d'aquells editors que publiquessin el llibre coneixent-ne els continguts.

A les xarxes socials, un vídeo mostra com han atès el guanyador del Booker Prize, de 75 anys, després de l'incident:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Exacte, fa dervers d'un any
@Fanàtics aporellistes: Exactament és cpm vostè diu, perque malgrat facin veure que no se poden veure, el feixisme ( falsament) cristià i l'islamofeixisme, son les dues mans del mateix cos putrefacte que és el feixisme integrista i d'extrema dreta intolerat i tirà.
Valoració:1menosmas
Per fanàtics aporellistes, fa dervers d'un any
Els aporellistes islàmics se la tenien jurada.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente