muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El jurat popular declara l'assassí culpable de matar la seva dona a cops

El jurat popular ha emès el seu veredicte de culpabilitat cap a l'home de 56 anys que va maltractar i assassinar la seva dona després de pegar-li diversos cops de puny i una potada en la cara durant una discussió en el seu pis de Palma. La víctima va morir dies després a l'hospital a causa de la brutal pallissa.

Aquest dijous ha acabat el judici amb Tribunal del Jurat que ha conclòs per unanimitat en la culpabilitat de l'acusat per un delicte d'assassinat i un altre de mals tractes cap a la seva parella.

En concret, el jurat ha vist provat que l'acusat i la seva dona, el 13 de juliol de 2020, iniciaren una forta baralla en el seu domicili en la qual l'home va continuar pegant a la víctima a terra i li va trepitjar el lateral de la cara.

Així, han sostingut que l'acusat és culpable d'un delicte de mals tractes, d'acord que prèviament ja havia estat condemnat per sentència ferma pel mateix delicte.

El Tribunal del Jurat ha considerat demostrat també que la dona, nou dies després de les agressions, va acabar morint a Son Espases a causa d'un traumatisme greu causat per una de les contusions. Aquesta, han continuat, va ser provocada per la potada en la cara que l'assassí va pegar a la seva dona de manera intencionada.

Així mateix, han relatat que, estant a terra i sense perdre la consciència, la víctima va demanar a l'acusat que l'auxiliés, però aquest va abandonar l'habitatge.

A més, el jurat popular no creu que estigui provat que la dona, en mig de la discussió, agafés un ganivet i amenaçàs l'acusat, tal com havia declarat l'home en el judici.

Per tant, el Tribunal del Jurat ha conclòs que l'acusat és culpable d'haver causat la mort de manera intencionada de la seva dona, que la potada que li va pegar en la cara va ser súbita i sorpressiva aprofitant que estava acotada i que va cometre els fets per raons de gènere.

El jurat popular també s'ha mostrat contrari a la possibilitat que se suspengués la pena de l'assassí o que es concedís un indult, i de la mateixa manera s'han oposat el Ministeri Públic i l'Acusació Popular, que mantenen la petició de pena de 25 anys de presó pel delicte d'assassinat i un any de presó per mals tractes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.