cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

Els jutges espanyols són intocables

Els jutges espanyols són intocables. I pobre de qui s'atrevesqui a criticar-los. No accepten ni crítiques, ni bromes.

Aquest dimecres matí, la ministra espanyola de Justícia, Pilar Llop, ha censurat el cartell col·locat en una exposició a Palma en la qual es veu un jutge que qüestiona la violència de gènere.

Llop ha reaccionat així a l'esmentada pancarta en què apareix un jutge que es dirigeix a una dona amb un braç en cabestrell i li diu: «Com he de creure que el seu marit la maltracta si vostè és viva!!».

Aquest cartell, exposat a l'Estació Intermodal de Palma amb el suport del Ministeri d'Igualtat i altres institucions autonòmiques, ha provocat les crítiques i el rebuig de les associacions de jutges i magistrats que l'han qualificat de «contraproduent» per incórrer en estereotips i tòpics «falsos, ridículs i injustos».

L'Institut Balear de la Dona (IB-Dona) ha demanat disculpes «a les persones que s'hagin pogut sentir ofeses» per una vinyeta de l'exposició sobre micromasclismes que es pot veure durant aquests dies a l'Estació Intermodal de Palma.

A través del compte de Twitter, l'IB-Dona ha informat que ja s'ha censurat la imatge de l'exposició de Diana Raznovich, que està instal·lada a l'estació amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Les xarxes socials han reaccionat a la censura amb rèpliques i mems del dibuix censurat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carlota, fa mes de 2 anys
No sabia ni que existís una exposició d'aquestes característiques a Palma. Ara no sols ho sé sinó que a les xarxes he vist la vinyeta retirada. Si abans haguessin estat 5 o 10 mil les persones que, a molt estirar, haurien vist el dibuix retirat, ara en seran molts milers més que, com jo, ni tan sols sabien que existís, ni s'havien plantejat anar-lo a veure.
Valoració:4menosmas
Per Risc, fa mes de 2 anys
que bé que hi hagi un diari valent com aquest que publiqui articles com aquest
Valoració:5menosmas
Per Mokt mslament, fa mes de 2 anys
Se dóna continuament en casos de violència contra les dones, com el d' aquella jutge que a una pobra al.lota que havia estat violada en manada, li va preguntar si ells havia tancat les cames.
I no just se fan injustícies en el terreny de la violència conta les dones, si no que també se dónen en altres casos diferents en com interpreten la llibertat d'expresió segons se sigui de dretes i d'ultra dreta, o català, independentista, ecologista, d'extrema esquerra etc.
Ara mateix tenim gent condemnada a la presó per tirar confeti, o esctit cançons mentres que hi ha nazifatxes que han sortit absolts malgrat hagin acribillat amb una metralleta les fotografies dels membres drelgovern de l'Estat, o militars retirats han dit que ells fusellarien a tots els f.d.p. que no hem votat a les dretes. Perque aquestes barbaritats si estan fetes per nazis i feixistes, pels senyors i senyores magistrats son un llegítim dret d'expressar-se.
I aquesta ministra hauria de sortir pitant fel seu ministeri, el mateix que la directora de l'Institut de la Dona que ha demanat perdó. Perque aqui els únics que haurien d'entonar el Mea Culpa son la senyora Ministra i els magistrats que fan injustícies.

Valoració:6menosmas
Per gat vell i desfassat, fa mes de 2 anys
La majoria dels jutges espaÑols són una rèmora del passat feixista institucional, i que es van succeïnt i reproduïnt sense adaptar-se al present actual, ancorats 100 anys enrera. Ja seria hora que qualcun ratolí posés el cascabell al gat i el jubilés.
Valoració:6menosmas
Per Dimissions, fa mes de 2 anys
I dimissió de Maria Duran per haver llevat el cartell demanant disculpes. Necessitam polítics que no tenguin por a la inhabilitació. Contrariament no ho paga.
Valoració:7menosmas
Per Dimisiô de la ministra de Justícia, fa mes de 2 anys
La ministra de Justicia és una jutge en excedència, que ha actuat més en defensa del seu col.lectiu professional que no com a ministra, amb la decisió de fer retirar un cartell que denúncia la mala praxis de molts de jutges.
Per tant, si actúa de manera imparcial en l'exercici del seu ministeri hauria de dimitir, perque no se pot consentir aquest fet propi de les dictadures, a un govern que presumeix de progressista i de democràtic.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente